Robben strijdt met Neuer en Ronaldo om UEFA-prijs

Reacties

De UEFA heeft Arjen Robben samen met Manuel Neuer en Cristiano Ronaldo genomineerd voor de verkiezing van UEFA Best Player in Europe Award. De Oranje-international kan na Lionel Messi, Andrés Iniesta en Franck Ribéry de vierde speler worden die de in 2011 in het leven geroepen prijs kan winnen.

Robben strijdt met Neuer en Ronaldo om UEFA-prijs

Het drietal kreeg de meeste stemmen van de Europese sportjournalisten. Robben, Neuer en Ronaldo stonden op de shortlist van tien spelers die de UEFA had samengesteld voor de verkiezing. De Duitsers Thomas Müller en Philipp Lahm vielen net buiten de top drie. Lionel Messi, James Rodríguez, Luis Suárez, Ángel Di María en Diego Costa completeerden – in die volgorde - de top tien.

Robben kwam in het seizoen 2013/14 tot 28 competitiewedstrijden, waarin hij elf keer scoorde en zes assists verzorgde. In de Champions League werd hij met Bayern Munchen in de halve finale uitgeschakeld door latere winnaar Real Madrid. Toch oogstte Robben lof door in de tien Champions League-wedstrijden waarin hij aantrad vier keer te scoren en zes keer de beslissende eindpass op een ploeggenoot gaf.

Ronaldo
Ook buitenspeler Ronaldo behoort tot de drie genomineerden. Vorig seizoen verbrak de Portugees in Madrileense dienst het record als topscorer van de Champions League. Hij maakte liefst zeventien doelpunten in één seizoen. Tijdens het WK kon hij, mede door fysieke problemen, niet schitteren. Hij strandde met Portugal al in de groepsfase.

Neuer keerde deze zomer als wereldkampioen terug bij Bayern München. De Duitser hield zijn doel op het wereldkampioenschap in Brazilië vier van de zeven keer schoon. Het vorige seizoen behaalde de doelman tevens de dubbel met de club waar hij sinds 2011 onder contract staat. Hij werd tevens uitgeroepen tot beste speler van de Bundesliga.

Prijsuitreiking
28 augustus vindt de prijsuitreiking plaats voorafgaand aan de loting voor de groepsfase van het miljoenenbal. De winnaar wordt via een live-stemronde onder de genodigde journalisten bepaald.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.