Martínez bevestigt: 'Voor 99 procent kruisbandblessure'

Reacties

Zoals Pep Guardiola woensdagavond na de verloren strijd om de Duitse Super Cup met Borussia Dortmund (0-2) al vreesde, kan Bayern München lange tijd niet over Javi Martínez beschikken. De 25-jarige Spanjaard heeft naar eigen zeggen een zware kruisbandblessure opgelopen.

Martínez bevestigt: 'Voor 99 procent kruisbandblessure'

Martínez verliet woensdag in het Signal Iduna Park al na een half uur per brancard het veld, waarop Guardiola de verwachting uitsprak dat de verdediger/middenvelder lange tijd zou zijn uitgeschakeld. Inmiddels heeft Martínez dat zelf bevestigd. 'De dokter heeft me verteld dat het 99 procent zeker is dat het om een afgescheurde kruisband gaat', zei hij in een video-boodschap op Facebook.

Bayern heeft die lezing officieel nog niet bevestigd, maar het heeft er toch alle schijn van dat Guardiola opnieuw lange tijd niet over een landgenoot kan beschikken. Thiago Alcántara staat door een knieblessure inmiddels al ook sinds half mei aan de kant en de 23-jarige middenvelder kreeg onlangs te maken met een terugslag.

De manier waarop Martínez geblesseerd raakte was overigens ongebruikelijk. Tijdens een luchtduel in het strafschopgebied van Dortmund knalde de Spaanse international met zijn linkerknie tegen de linkerelleboog van Marcel Schmelzer aan. Zodoende bezorgt de seizoenstart van Bayern Guardiola al meteen kopzorgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.