Guardiola: 'Ik denk dat Martínez er lang uit ligt'

Reacties

Niet de nederlaag tegen Borussia Dortmund maar de blessure van Javi Martínez voerde de boventoon in het Bayern München-kamp na afloop van de verloren strijd om de Super Cup. Trainer Josep Guardiola verwacht lang niet over de Spaanse verdediger annex middenvelder te kunnen beschikken.

Guardiola: 'Ik denk dat Martínez er lang uit ligt'

'Ik feliciteer Jürgen Klopp met zijn overwinning', stelde Guardiola zich nog positief op richting zijn collega-trainer. 'Wij hebben de eerste vijftien minuten nog aardig gespeeld, maar hadden het daarna moeilijk. We hebben zeker nog wat tijd nodig. Maar het slechtste nieuws was toch wel de blessure van Martínez', doelde Guardiola op zijn landgenoot, die bij het maken van een halve omhaal botste met Marcel Schmelzer en een ogenschijnlijk  zware knieblessure opliep. 'Ik denk dat hij er lang uit ligt', aldus de Bayern-coach.

Philipp Lahm maakte na rust zijn entree. Hij baalde van de nederlaag, maar wilde er niet te veel consequenties aan verbinden. 'Veel spelers van ons zijn pas net in training. Dan is het volkomen normaal dat wij nog niet zijn waar we moeten zijn en dat we het vandaag moeilijk  hadden. We zitten nog midden in de voorbereiding. Het duurt altijd even voordat je weer helemaal honderd procent bent.'

Voor Robert Lewandowski draaide het weerzien met enkele oud-ploeggenoten en zijn rentree in het Signal Iduna Park uit op een deceptie. Toch wilde de Pool, die deze zomer de saillante overstap naar Bayern maakte, niet te lang stilstaan bij de nederlaag tegen zijn oude broodheer. 'Dortmund was simpelweg beter. Bij ons zal het vanaf nu alleen maar beter gaan. Ik hoop vooral dat de blessure van Javi Martímez meevalt', besloot ook hij met een verwijzing naar de Spanjaard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.