Guardiola aast met gehavend Bayern op negentiende prijs

Reacties

Ook het Duitse seizoen gaat traditioneel van start met de strijd om de Super Cup, in dit geval een nieuw duel tussen kampioen Bayern München en verliezend bekerfinalist Borussia Dortmund. Gezien de onderlinge historie een prachtig affiche, al ondervinden beide ploegen wel de naweeën van het WK van deze zomer.

Guardiola aast met gehavend Bayern op negentiende prijs

Bayern München was met zes internationals hofleverancier bij wereldkampioen Duitsland, terwijl Arjen Robben en Dante het tot de halve finale schopten met Oranje en Brazilië. Borussia Dortmund leverde daarentegen vier internationals aan bondscoach Joachim Löw. Niet alle WK-sterren zullen woensdagavond in actie komen, al is de verwachting dat een groot aantal wel acte de présence geven.

In ieder geval van de partij is Robert Lewandoski, vorig seizoen nog actief namens Dortmund maar woensdagavond in het shirt van regerend landskampioen Bayern München. De Poolse centrumspits maakte deze zomer dezelfde overstap als Mario Götze vorig seizoen al deed. En dat ligt gevoelig bij de fans van Die Borussen.

Hoofdprijs
In Dortmund kan Guardiola alweer zijn negentiende hoofdprijs als trainer in de wacht slepen, één meer dan zijn voormalige oefenmeester Louis van Gaal. En dat in zijn zevende seizoen(!). De Spaanse oefenmeester won veertien prijzen met Barcelona, waaronder twee keer de Champions League.

In zijn eerste seizoen met Bayern pakte Guardiola vier prijzen: de titel, de DFB Pokal, de Europese Super Cup en het WK voor clubteams. Alleen de Champions League en de Duitse Super Cup wist hij nog niet te winnen met Bayern. Wat betreft die laatste strijd spreken de statistieken in het voordeel van Der Rekordmeister.

Dortmund en Bayern speelden in het verleden 105 keer tegen elkaar. Dertigmaal eindigde het duel tussen de Duitse grootmachten in een gelijkspel, terwijl de geel-zwarten 27 keer als winnaar van het veld stapten. Bayern deed dat liefst 48 keer. Ook het doelsaldo is duidelijk in het voordeel van FC Hollywood (194 voor en 113 tegen).

Borussia Dortmund en Bayern München trappen woensdagavond om 18.00 uur af in het Signal Iduna Park, de thuishaven van Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.