Guardiola houdt deur open voor optreden Robben

Reacties

Het WK werpt zijn schaduw op de voorbereiding van Bayern München. Trainer Josep Guardiola houdt er rekening mee gebruik te moeten maken van spelers die het in Brazilië tot de (halve) finale brachten.

Guardiola houdt deur open voor optreden Robben

'Afgelopen jaar waren onze spelers bij de Super Cup fitter. Nu hebben we maar acht of negen echt fitte spelers, meer niet', geeft Guardiola de gevolgen aan van het WK-succes van zijn spelers. De zes Duitse wereldkampioenen zijn net als Arjen Robben en Dante pas sinds kort weer in training na hun WK-inspanningen.

De Spaanse trainer mist ook Thiago Alcântara, Franck Ribéry en Rafinha door blessures. Hij houdt dan ook noodgedwongen de optie open toch WK-gangers te laten beginnen. 'Ze hebben tijd nodig. Ik prijs me gelukkig met zes wereldkampioenen in de selectie', aldus Guardiola een dag voor het duel met Borussia Dortmund. 'Na de laatste training spreek ik met de spelers en beslis dan pas wie hoe lang spelen kan.'

Doelman Manuel Neuer is mogelijk een van de WK-gangers die koud begonnen aan de voorbereiding woensdag een basisplaats krijgt. Guardiola heeft hem en Tom Starke meegenomen als keepers, terwijl aanwinst Pepe Reina niet is meegereisd.

Vakantie
Robben bewees vorige week dat hij in goeden doen van zijn vakantie is teruggekeerd. Zonder maar ook een minuut op het trainingsveld kwam hij in actie in het oefenduel met MLS-sterren in Portland, ook al was het slechts drie minuten.

De Oranje-international vertelde na afloop van die wedstrijd nog niet te weten of hij tegen Dortmund van de partij zal zijn. 'De training is nu het belangrijkst. Niemand kan van de halvefinalisten verwachten dat ze woensdag fit zijn. Als dat bij mij wel het geval is, dan zou ik graag spelen. De Super Cup is een mooie prijs.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.