Robben maakt rentree, Guardiola baalt van Amerikanen

Reacties

Ook voor Arjen Robben is het seizoen begonnen. De Oranje-international startte deze week de voorbereiding en verloor vannacht met Bayern München van een All Star-team uit de Amerikaanse competitie (de MLS).

Robben maakt rentree, Guardiola baalt van Amerikanen

Robben mocht in Portland vier minuten voor tijd invallen. Op dat moment stond de ploeg van Josep Guardiola al met 2-1 achter. Bradley Wright-Phillips en Landon Donovan, die in het verleden voor Bayern uitkwam, hadden het openingsdoelpunt van Robert Lewandowski weggepoetst.

Bij Bayern waren ook de Duitse wereldkampioenen weer van de partij, waardoor Guardiola nu richting de competitiestart kan gaan werken. Op 13 augustus staat eerst nog het duel om de Duitse Super Cup met aartsrivaal Borussia Dortmund op het programma. Op 22 augustus komt VfL Wolfsburg op bezoek. Guardiola heeft al laten weten niet per se alle WK-gangers te gaan gebruiken bij de start van de Bundesliga.

Overigens was de Spaanse coach na afloop hevig gepikeerd. In zijn ogen ging de tegenstander regelmatig veel te hard het duel in, hetgeen Bastian Schweinsteiger een aftocht opleverde. Hij moest geblesseerd het strijdtoneel verlaten. Uit protest weigerde Guardiola collega-coach Caleb Porter de hand te schudden en ging hij verhaal halen bij de scheidsrechter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.