Robben stelt nieuwe doelen: topfit blijven en CL winnen

Reacties

Vier weken na de start van de voorbereiding van Bayern München sluiten Arjen Robben en de zes Duitse wereldkampioenen komende woensdag in de Verenigde Staten weer aan bij de selectie van de landskampioen. De derde plaats op het WK in Brazilië met Oranje echoot nog na, maar Robben is weer volledig klaar om te vlammen.

Robben stelt nieuwe doelen: topfit blijven en CL winnen

'Natuurlijk heb ik weer zin in het nieuwe seizoen', zegt de dertigjarige vleugelaanvaller in gesprek met Kicker. 'De teleurstelling van de halve finale blijft, omdat de finale er voor ons zeker had ingezeten. Maar het was desondanks een mooie ervaring en ik ben er trots op wat we met het Nederlands elftal hebben bereikt.'

Zijn honger naar eremetaal is in ieder geval nog lang niet gestild. Sinds hij in 2009 neerstreek in Beieren won hij in totaal tien hoofdprijzen, waaronder drie landstitels en de Champions League. Die competitie is ook dit seizoen het hoofddoel van Robben. 'Ik wil de Champions League opnieuw winnen. Om dat voor de tweede keer voor elkaar te krijgen, blijft het grote doel.'

Op 25 mei 2013 schoot Arjen Robben Bayern München naar de eindzege in de Champions League. Het is ook dit seizoen weer het grote doel van de Oranje-international.
Op 25 mei 2013 schoot Arjen Robben Bayern München naar de eindzege in de Champions League. Het is ook dit seizoen weer het grote doel van de Oranje-international.

Ruim een jaar geleden schoot Robben Bayern hoogstpersoonlijk naar de eindzege in het miljoenenbal door in de volledig Duitse finale tegen Borussia Dortmund de winnende te maken. Sindsdien straalt de topvorm, scherpte en fitheid af van de WK-uitblinker getuige 21 treffers voor Bayern en een hoofdrol voor Oranje op het WK.

Met de Bronzen Bal als schrale troost voor zijn sterke optreden in Brazilië is Robben vastberaden ook komend seizoen te vlammen. 'Ik hoop net zo fit te blijven als vorig seizoen. Als dat lukt kan ik dat niveau opnieuw bereiken. En wellicht kan ik me op een of ander vlak ook nog verbeteren. Ik wil weer de aanval kiezen met onze ploeg.'

De kans dat Robben zijn ploeggenoten op woensdag 13 augustus in de Duitse Super Cupwedstrijd tegen Borussia Dortmund al de weg naar het doel zal wijzen, is uiterst gering. Net als voor de Duitse WK-gangers Jérôme Boateng, Mario Götze, Philipp Lahm, Thomas Müller, Manuel Neuer en Bastian Schweinsteiger lijkt zelfs de Bundesliga-start op 22 augustus tegen VfL Wolfsburg te vroeg te komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.