Bayern velt Gladbach mede dankzij juweel Lewandowski

Door middel van een overwinning na strafschoppen op Borussia Mönchengladbach plaatste Bayern München zich voor de finale van de vriendschappelijke Telekom Cup. De vakantievierende Arjen Robben ontbrak. Robert Lewandowski stal de show tijdens het duel, dat na reguliere speeltijd in 2-2 was geëindigd.

In de 29ste minuut van de wedstrijd opende Bayern de score via een juweel van Lewandowski (zie onderstaand filmpje). De van Borussia Dortmund overgenomen spits stuurde drie tegenstanders het bos in met twee schijnbewegingen en wipte de bal vervolgens met veel gevoel over doelman Janis Blachwich.

De van een blessure herstelde Franck Ribéry maakte in de 34ste minuut de 2-0 met een mooie stift, waarna Gladbach vanaf de strafschopstip de 2-1 liet noteren. Max Kruse was de gevierde man. Twee minuten voor het einde haalde de spits de trekker weer over vanaf elf meter, waardoor een strafschoppenserie het gevolg was. Daarin presteerde Bayern het beste: 5-4.

In de finale van het toernooi neemt Bayern het op tegen VfL Wolfsburg, dat zich na strafschoppen langs het Hamburger SV van Rafael van der Vaart worstelde. Na reguliere speeltijd stond het nog 0-0. Bij Wolfsburg ontbrak Bas Dost wegens ziekte.