Dortmund belooft Lewandowski warm welkom bij Super Cup

Reacties

Robert Lewandowski maakte deze zomer transfervrij de overstap van Borussia Dortmund naar Bayern München en bij zijn debuut om de Super Cup op woensdag ontmoet hij direct zijn voormalig werkgever. Dortmund-trainer Jürgen Klopp koestert echter geen wrok.

Dortmund belooft Lewandowski warm welkom bij Super Cup

In aanloop naar het duel had Klopp warme woorden over voor zijn voormalige pupil. 'Lewandowski is nog steeds een geweldige gozer. Er gaat woensdag veel geknuffeld worden.' Ook middenvelder Sebastian Kehl kijkt uit naar het weerzien met de Poolse spits. 'Robert gaat woensdag van iedereen een warm welkom krijgen.'

Vorig seizoen greep Dortmund bij de seizoenouverture direct de eerste prijs en dat succes wil Klopp graag herhalen. 'We nemen de Super Cup heel erg serieus. We willen dolgraag winnen. Wedstrijden tegen Bayern zijn altijd speciaal. Ze zijn een van de beste teams ter wereld.'

Problemen
Beide teams kwamen in aanloop naar de Super Cup veel problemen tegen, getuige ook de slechte generales van Bayern (2-1 verlies tegen MLS All Stars) en Dortmund (4-0 nederlaag tegen Liverpool). Na het veroveren van de wereldtitel keerden de Duitse internationals pas laat terug, net als Arjen Robben die derde werd met Oranje. Het is nog onduidelijk hoeveel WK-gangers in actie komen in de strijd om de Super Cup.

Robben en Bastian Schweinsteiger maakten zondag de training niet af en lijken daardoor nog niet te gaan starten op woensdag. Daarnaast mist Bayern ook Thiago Alcántara, Franck Ribéry, Rafinha en Mitchell Weiser wegens blessures.  Dat biedt kansen voor de zeventienjarige Gianluca Gaudino, die trainer Pep Guardiola in de voorbereiding imponeerde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.