Ribéry niet langer beschikbaar voor Franse ploeg

Reacties

Franck Ribéry heeft een punt gezet achter zijn interlandloopbaan. De 31-jarige Fransman heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Ribéry niet langer beschikbaar voor Franse ploeg

Ribéry speelde 81 interlands (16 goals) voor Frankrijk. Het voorbije WK moest hij door een rugblessure verplicht toekijken. Vanaf de zijlijn zag hij hoe Duitsland in de kwartfinale te sterk was voor de ploeg van bondscoach Didier Deschamps.

De aanvaller van Bayern München maakte zijn besluit kenbaar in een interview met Kicker. Zodoende zal Ribéry dus ook niet van de partij zijn op het EK van 2016 in eigen land.

'Voor mij is het moment om te stoppen nu gekomen', legt Ribéry uit. 'Ik wil meer bij mijn familie zijn', legt de aanvaller uit. 'Bovendien wil ik me concentreren op Bayern en zijn er genoeg grote talenten beschikbaar voor de Franse ploeg. Ik heb zoveel meegemaakt, het is nu tijd dat anderen naar voren stappen. Dat hebben we bij het WK ook al gezien. Ik maak me daarom geen zorgen over de toekomst van de Franse ploeg.'

Ribéry was present op vier eindtoernooien. In 2006 verloor hij de WK-finale van Italië en gaf hij acte de présence in die eindstrijd. Vervolgens volgden louter teleurstellingen. In 2010 maakte Ribéry deel uit van de muitende Franse selectie die de WK-deelname tot een schande maakte, in 2008 werden de Fransen op het EK laatste in de poule en op het EK van 2012 werd weliswaar de groepsfase overleefd maar was Spanje in de kwartfinale veel te goed (2-0).

Eerder gaf ook Samir Nasri al aan te stoppen als international bij Frankrijk. Bij hem was de reden anders. Hij werd als stoorzender gezien en om die reden niet opgeroepen voor het WK. Pas als Deschamps vertrekt is Nasri bereid zich weer beschikbaar te stellen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.