'Van Buyten wimpelt interesse Anderlecht af en stopt'

Reacties

Daniel Van Buyten bergt volgens verschillende Belgische media zijn voetbalschoenen op en zet een punt achter zijn carrière. De 36-jarige verdediger stond nadrukkelijk in de belangstelling van Anderlecht, maar heeft de Belgische topclub aangegeven te stoppen.

'Van Buyten wimpelt interesse Anderlecht af en stopt'

De 84-voudig Belgisch international, die dit WK nog voor de Rode Duivels in actie kwam, wil meer tijd doorbrengen met zijn familie. Om die reden beëindigde hij eerder deze zomer ook al zijn interlandloopbaan.

Van Buyten was deze zomer transfervrij, nadat zijn contract bij Bayern München was afgelopen. In Duitsland behaalde hij zijn grootste successen. In 2013 veroverde hij met FC Hollywood de Champions League. Daarnaast werd hij er drie keer landskampioen.

Anderlecht zag wel wat in de komst van Van Buyten, die in eigen land verder alleen voor Charleroi en Standard Luik uitkwam. Maandag hadden de centrumverdediger en Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck nog een onderhoud over zijn komst naar Brussel, maar donderdag heeft Van Buyten laten weten daarvan af te zien en na zestien jaar te stoppen als profvoetballer. Ook PSV informeerde onlangs nog naar Van Buyten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.