Guardado weken aan de kant met enkelblessure

Reacties

Andrés Guardado staat zoals verwacht voorlopig aan de kant. PSV meldt dat de Mexicaan dinsdag tegen Manchester United schade aan de enkelbanden heeft opgelopen en enkele weken niet inzetbaar is. Volgende week volgt een tweede scan om de exacte ernst van de kwetsuur te bepalen.

Guardado weken aan de kant met enkelblessure

In het met 2-1 gewonnen Champions League-duel met de Engelse grootmacht moest Guardado zich na iets meer dan zeventig minuten laten vervangen. Bij een overtreding van Chris Smalling klapte de linkerenkel van de middenvelder dubbel. Woensdag onderging Guardado daarop een MRI-scan.

Daaruit bleek dat hij schade aan zijn enkelbanden heeft opgelopen en voorlopig niet inzetbaar is voor trainer Phillip Cocu, PSV maakt melding van een aantal weken. Door de zwelling aan het gewricht kon een exacte diagnose nog niet gesteld worden. Volgende week volgt voor Guardado een tweede scan, daarna zal er meer duidelijkheid zijn over de blessure.

Hoe dan ook mist Guardado het uitduel van komende zaterdag met nummer twee Heracles Almelo. Dinsdag neemt PSV het in eigen huis op tegen SC Cambuur in het kader van het toernooi om de KNVB-beker. Ook dat duel zal te vroeg komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.