PSV met zeven CL-debutanten tegen United

Reacties

PSV treedt om 20.45 uur tegen Manchester United aan met dezelfde elf spelers die zaterdagavond nog met 6-0 bij SC Cambuur wonnen. Het betekent dat zeven spelers van de landskampioen hun debuut maken in het hoofdtoernooi van de Champions League.

PSV met zeven CL-debutanten tegen United

Doelman Jeroen Zoet, de backs Santiago Arias en Joshua Brenet, de middenvelders Jorrit Hendrix en Davy Pröpper en de buitenspelers Maxime Lestienne en Luciano Narsingh kwamen allen nog geen minuut uit het in het miljoenenbal. Van hen waren Zoet en Brenet (foto) er ruim twee jaar geleden wel bij toen de ploeg van trainer Phillip Cocu in de CL-voorronden uitkwam, maar AC Milan voorkwam toen dat zij hun debuut dat seizoen al konden maken.

Vier spelers uit de basisopstelling in de eerste CL-wedstrijd sinds 9 december 2008 (1-3 tegen Liverpool) kwamen al uit in het miljoenenbal. Andrés Guardado speelde namens Valencia en Bayer Leverkusen negen CL-wedstrijden, zijn landgenoot Héctor Moreno kwam in dienst van AZ in het seizoen 2009/10 tot zes optredens. Dat aantal staat ook achter de naam Luuk de Jong, die een jaar later met FC Twente deelnam aan de poulefase. Jeffrey Bruma speelde twee keer mee namens Chelsea.

Op de bank heeft Cocu bovendien ook nog spelers met CL-ervaring zitten. Stijn Schaars speelde net als Moreno zes keer mee bij AZ, toen die club in 2009/10 debuteerde in het miljoenenbal. Simon Poulsen was toen eveneens van de partij, maar kwam slechts drie keer in actie. Ook Memphis Depay, vanavond voor even terug in het Philips Stadion, staat aan de kant van Manchester United voor zijn CL-debuut.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Brenet; Pröpper, Hendrix, Guardado; Narsingh, De Jong, Lestienne.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.