VI Live: PSV stunt tegen Van Gaal, hattrick Ronaldo

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Hierbij is de VI Live voor vanavond gesloten.

23.11 uur: MORENO LEEFT MEE MET SHAW
Héctor Moreno zorgde voor de belangrijke gelijkmaker namens PSV tegen Manchester United, maar zorgde met een harde tackle ook dat Luke Shaw een dubbele beenbreuk opliep. 'Ik voel me vreselijk over de situatie met Shaw', reageerde de Mexicaan na de wedstrijd. 'Ik wens hem het allerbeste. Ik weet wat het is, ik heb hetzelfde meegemaakt.'

23.02 uur: COCU TROTS
PSV stuntte door Manchester United met 2-1 te verslaan. Trainer Phillip Cocu was verguld met de prestatie van zijn ploeg. 'We hebben als kerels gespeeld, voor elke meter gestreden. Ik ben trots hoe de ploeg zich gemanifesteerd heeft.'

22.57 uur: PSV ERG VOLWASSEN
VI-verslaggever Frans van den Nieuwenhof blikt terug op de verrassende overwinning van PSV op Manchester United en looft de Eindhovenaren voor hun optreden.

22.42 uur: ALLE UITSLAGEN
De kop is eraf. De eerste acht wedstrijden in de groepsfase van de Champions League zijn achter de rug en leverden twintig doelpunten op. Alle uitslagen op een rij:

22.41 uur: PSV STUNT TEGEN UNITED
Het is afgelopen! PSV wint thuis met 2-1 van Manchester United en begint daardoor uitstekend in de Champions League.

22.38 uur: DRIE MINUTEN EXTRA SPEELTIJD
PSV moet nog drie minuten stand houden. De Eindhovenaren leiden nog met 2-1.

22.33 uur: STAANDE OVATIE VOOR LESTIENNE
Jürgen Locadia krijgt ook nog speeltijd. De aanvaller vervangt Maxime Lestienne, die een staande ovatie krijgt bij het verlaten van het veld.

22.31 uur: DE JONG DICHT BESLISSING
Na een uitstekende pass van Jorrit Hendrix heeft Luuk de Jong het derde PSV-doelpunt op de schoen, maar hij schiet gehaast naast.

22.26 uur: PSV NIET IN DE PROBLEMEN
PSV houdt eenvoudig stand tegen Manchester United, dat nauwelijks iets weet te creëren. De stunt, een overwinning op de Engelsen, komt steeds dichterbij.

22.23 uur: HATTRICK RONALDO
Afgelopen zaterdag scoorde hij vijf keer op bezoekbij Espanyol, nu staat de teller op drie thuis tegen Shakhtar Donetsk. Cristiano Ronaldo kopt nu binnen uit een rebound.

22.23 uur: MORATA DOET CITY PIJN
Juventus buigt een achterstand om in een voorsprong. Álvaro Morata schiet schitterend binnen, waardoor Manchester City thuis tegen een 2-1 achterstand aankijkt.

Manager Louis van Gaal van Manchester United ziet het somber in.

22.22 uur: VAN GAAL BRENGT FELLAINI
Louis van Gaal grijpt in. De manager van Manchester United haalt Ander Herrara naar de kant en brengt Marouane Fellaini binnen de lijnen.

22.19 uur: OOK GEEL VOOR BRUMA
Vanwege aanmerkingen op de leiding krijgt Jeffrey Bruma een gele kaart.

22.19 uur: SCHAARS VERVANGT GUARDADO
Een flinke tegenvaller voor PSV: Andrés Guardado moet geblesseerd naar de kant. Met Stijn Schaars hebben de Eindhovenaren echter een ervaren vervanger achter de hand.

22.17 uur: GUARDADO HEEFT PIJN
PSV lijkt de strijd te moeten vervolgen zonder Andrés Guardado, die na een korte blessurebehandeling het veld weer in strompelt. Stijn Schaars loopt zich warm.

22.15 uur: KRALOVEC BAART OPZIEN
In een tijdsbestek van negentien minuten krijgt Sevilla liefst drie strafschoppen van scheidsrechter Pavel Kralovec, maar slechts twee daarvan leveren een doelpunt op. De Andalusiërs leiden daarom met 2-0 tegen Borussia Mönchengladbach.

22.12 uur: MANDZUKIC TREKT STAND GELIJK
Juventus komt op gelijke hoogte op bezoek bij Manchester City. Mario Mandzukic is de maker van het doelpunt namens de verliezend finalist van vorig seizoen.

22.12 uur: DE GEA BRENGT REDDING
Maxime Lestienne probeert het van grote afstand, maar Manchester United-doelman David de Gea brengt stijlvol redding op de inzet van de Belg.

22.09 uur: MATA CONTROLEERT SLECHT
Na een geweldige pass van Bastian Schweinsteiger duikt Juan Mata ineens op voor PSV-doelman Jeroen Zoet, maar de aanname van de Spanjaard laat hem in de steek.

22.06 uur: RONALDO DOET VAN ZICH SPREKEN
Real Madrid is thuis al snel klaar met Shakhtar Donetsk, dat vijf minuten na rust met tien man kwam te staan door de tweede gele kaart voor Taras Stepanenko. Cristiano Ronaldo schoot in de tweede helft twee strafschoppen binnen. Het staat nu 3-0.

22.04 uur: NARSINGH ZET PSV OP 2-1
PSV komt in de 57ste minuut op voorsprong tegen Manchester United via Luciano Narsingh, die heerlijk binnenkopt na een uitstekende voorzet van Maxime Lestienne. Overigens werd de Belg op zijn beurt geweldig weggestuurd door Andrés Guardado.

22.02 uur: ARIAS OP DE BON
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Santiago Arias, die bestraft wordt voor zijn overtreding op Ashley Young.

22.01 uur: CITY OP VOORSPRONG
Bij de topper van vanavond, het duel tussen Manchester City en Juventus, komt de thuisclub na een klein uur op voorsprong door een eigen doelpunt van Giorgio Chiellini.

22.00 uur: SHAW BEDANKT VOOR STEUN
Luke Shaw laat via Twitter weten erg dankbaar te zijn voor de steunbetuigingen:

21.54 uur: DOST BLIJFT IN KLEEDKAMER
Bas Dost staat niet meer op het veld bij VfL Wolfsburg, dat thuis een 1-0 voorsprong verdedigt tegen CSKA Moskou. Nicklas Bendtner is de vervanger van de spits.

21.53 uur: DE BAL ROLT WEER
De tweede helft van het duel tussen PSV en Manchester United is begonnen.

21.44 uur: BRUMA NIET VRIJUIT
VI-verslaggever Frans van den Nieuwenhof blikt terug op de eerste helft van het duel tussen PSV en Manchester United. Bij de 0-1 ging Jeffrey Bruma niet vrijuit.

21.39 uur: ALLE RUSTSTANDEN
In totaal werd er slechts zeven keer gescoord in de eerste helft van de wedstrijden van vanavond. Alle ruststanden op een rij:

21.38 uur: PSV EN UNITED IN EVENWICHT
Na liefst acht minuten extra speeltijd, vanwege de zware blessure bij Luke Shaw, fluit Nicola Rizzoli voor het einde van de eerste helft. PSV en Manchester United gaan rusten met een 1-1 stand.

21.31 uur: MORENO KOPT 1-1 BINNEN!
Nog voor rust komt PSV op gelijke hoogte tegen Manchester United. Héctor Moreno kopt binnen uit een hoekschop. Het Philips Stadion ontploft!

21.28 uur: ZOET REDT PSV
Bijna was het al 0-2 in Eindhoven na een fout van Maxime Lestienne, maar PSV-doelman Jeroen Ziet redt uitstekend op de doorgebroken Chris Smalling.

21.26 uur: DRAXLER OPENT DE SCORE
In de poule van PSV en Manchester United komt VfL Wolfsburg kort voor rust op voorsprong via Julian Draxler, die in twee instanties scoort tegen CSKA Moskou.

21.25 uur: DEPAY ZET UNITED OP VOORSPRONG
In de 41ste minuut komt Manchester United op voorsprong. Uitgerekend de van PSV afkomstige Memphis Depay zorgt na een schitterende actie voor 0-1.

21.24 uur: LESTIENNE TE WILD
Aan de andere kant komt Maxime Lestienne in kansrijke positie, maar de Belg schiet hard en wild naast. Het blijft dus 0-0 in Eindhoven.

21.22 uur: MARTIAL KOPT NAAST
Manchester United laat zich weer eens zien. Uit een vrije trap van Juan Mata kopt Anthony Martial echter ruim naast het doel van PSV-keeper Jeroen Zoet.

21.16 uur: GOED EN SLECHT NIEUWS VOOR REAL
Karim Benzema zet Real Madrid op voorsprong tijdens het thuisduel met Shakhtar Donetsk, maar meteen daarna gaat Gareth Bale geblesseerd naar de kant.

21.15 uur: UNITED AANGESLAGEN
Na de trieste aftocht van Luke Shaw lijkt Manchester United aangeslagen, maar PSV profiteert nog niet. Twee keer wordt een PSV-aanval afgefloten wegens buitenspel.

21.08 uur: LUID APPLAUS VOOR SHAW
Onder luid applaus van het PSV-publiek verlaat Luke Shaw per brancard het veld. De linksback lijkt een lange revalidatie tegemoet te gaan.

21.01 uur: ZWARE BLESSURE SHAW
Manchester United moet verder zonder Luke Shaw, die zijn rechterbeen lijkt te breken na een blok van Héctor Moreno. Marcos Rojo maakt zich op om de linksback te vervangen aan de kant van Manchester United.

20.58 uur: UNITED CONTROLEERT
PSV laat de bal aan Manchester United, dat de wedstrijd controleert.

20.51 uur: MARTIAL LAAT ZICH ZIEN
De eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor Anthony Martial, die na een goede voorbereidende actie van Memphis Depay de bal slechts toucheert. PSV-doelman Jeroen Zoet kan daarom eenvoudig redding brengen.

20.49 uur: BLIKSEMSTART PSG
Het eerste doelpunt in de groepsfase van de Champions League komt op naam van Ángel Di María, die schitterend afrondt en Paris Saint-Germain thuis op voorsprong zet tegen Malmö FF.

20.48 uur: PSV OPENT STERK
De openingsfase is voor PSV, dat goed begint aan de wedstrijd. Het balbezit is voor de Eindhovenaren, maar nog zonder kansen tot gevolg.

20.45 uur: WE ZIJN BEGONNEN!
Het nieuwe seizoen van de Champions League is nu officieel van start gegaan. Het eerste fluitsignaal heeft geklonken bij de volgende acht wedstrijden:

20.30 uur: BASISPLAATS ZLATAN, AGÜERO OP DE BANK
Zlatan Ibrahimovic is fit genoeg om in de basis te starten bij Paris Saint-Germain, dat het thuis opneemt tegen Malmö FF. Dat is de club waar de Zweedse spits zijn profcarrière begon. Ook was er goed nieuws voor manager Manuel Pellegrini van Manchester City, want Sergio Agüero is fit genoeg om op de bank te beginnen. De aanvaller leek het thuisduel met Juventus aan zich voorbij te moeten laten gaan.

20.15 uur: PSV OP DE TEGENAANVAL?
VI-verslaggever Frans van den Nieuwenhof blikt vooruit op het duel tussen PSV en Manchester United. Met welke tactiek zullen de Eindhovenaren het veld in stappen?

20.00 uur: NOG VIER NEDERLANDERS IN ACTIE
Bij het duel tussen PSV en Manchester United staan er negen Nederlanders aan de aftrap, maar ook bij de overige zeven wedstrijden is er inbreng van landgenoten. Zo heeft Gregory van der Wiel vanwege de schorsing van Serge Aurier een basisplaats bij Paris Saint-Germain tijdens het thuisduel met Malmö FF, terwijl Bas Dost vanaf het eerste fluitsignaal speelt aan de kant van VfL Wolfsburg. De Duitsers spelen - in dezelfde groep als PSV en Manchester United - thuis tegen CSKA Moskou. Verder start Wesley Sneijder bij Galatasaray, dat bezoek krijgt van Atlético Madrid, en Roel Brouwers speelt met Borussia Mönchengladbach de uitwedstrijd tegen Sevilla.

19.45 uur: PSV STUNTTE IN 2000
PSV speelde vier keer eerder tegen Manchester United. Twee keer verloren de Eindhovenaren, één keer eindigde de ontmoeting tegen de Engelse topclub in een gelijkspel en één keer stapte PSV als winnaar van het veld. Dat was op 26 september 2000. Paul Scholes zette United al na drie minuten op voorsprong door een strafschop te benutten, maar dankzij treffers van Wilfred Bouma, Mark van Bommel en Mateja Kezman bleven de drie punten in Eindhoven. Björn van der Doelen blikte in deze VI Flashback terug op die stunt, die PSV nu hoopt te herhalen.

PSV en Manchester United zijn bezig met de warming-up.

19.30 uur: WAT KAN PSV VERWACHTEN?
Dankzij manager Louis van Gaal keert Manchester United na één jaar afwezigheid terug in de Champions League, maar wat moeten we van de Engelse topclub - waar met Daley Blind en Memphis Depay twee Nederlanders onder contract staan - verwachten? Pieter Zwart schreef een uitgebreide analyse voor VI Premium.

19.33 uur: OPSTELLINGEN PSV - MANCHESTER UNITED
PSV begint om 20.45 uur met de verwachte basiself aan het Champions League-duel met Manchester United. Bij Manchester United debuteert Memphis Depay in het hoofdtoernooi en maakt Anthony Martial zijn basisdebuut voor The Red Devils.

De volledige opstellingen:
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Brenet; Pröpper, Hendrix, Guardado; Narsingh, De Jong, Lestienne.
Manchester United: De Gea; Darmian, Smalling, Blind, Shaw; Schweinsteiger, Herrera; Young, Mata, Memphis; Martial.

19.15 uur: TERUGKEER PSV
Speciale aandacht gaat vanavond uit naar PSV, dat de voorbije zes seizoenen ontbrak in de Champions League. Op 9 december 2008 streek het kampioenenbal voor het laatst neer in Eindhoven. Liverpool won toen met 3-1 in het Philips Stadion, waardoor PSV als laatste eindigde in een poule met verder ook Atlético Madrid en Olympique Marseille. Manchester United is nu de eerste tegenstander in Groep B.

19.00 uur: VOLLEDIG PROGRAMMA
Het nieuwe seizoen van de Champions League gaat vanavond van start. Er beginnen in totaal acht wedstrijden om 20.45 uur. Het volledige programma:

GROEP A

GROEP B

GROEP C

GROEP D

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Alle standen zijn hier terug te vinden.