Guardado helpt Mexico met rake strafschop naar halve finale

Andrés Guardado heeft Mexico met een rake penalty hoogstpersoonlijk naar de halve finale van het toernooi om de Gold Cup geschoten: 1-0. Zodoende sluit de middenvelder pas erg laat aan bij PSV.

Na negentig minuten stond het tegen Costa Rica nog altijd 0-0, terwijl ook in de verlenging lange tijd niet gescoord werd door twee van de tegenstanders van Oranje op het afgelopen WK. Dat veranderde echter na 124 (!) minuten, toen Oribe Peralta een pingel kreeg, die koeltjes werd benut door aanvoerder Guardado.

Het was voor de middenvelder alweer zijn derde doelpunt in vier wedstrijden. De Mexicanen spelen woensdag in de halve finale tegen Panama. Op de Gold Cup van 2013 was die ploeg bij de laatste vier nog met 2-1 te sterk voor Mexico.

De winnende goal van Guardado is slecht nieuws voor PSV. Bij een nederlaag had Mexico naar huis gekund en hadden de Eindhovenaren sterkhouder Guardado weer vlug kunnen begroeten. Door het bereiken van de halve finale speelt Mexico echter sowieso nog twee duels, waardoor Guardado nog minimaal een week niet kan aansluiten bij de regerend landskampioen.