VS doet sportieve plicht, ook Haïti door op Gold Cup

Reacties

Haïti heeft zich verzekerd van een plek in de kwartfinales van de Gold Cup. Met dank aan groepswinnaar Verenigde Staten, dat zijn sportieve plicht deed tegen Panama.

VS doet sportieve plicht, ook Haïti door op Gold Cup

Haïti - Honduras 1-0
Haïti stond voorafgaand aan de laatste speelronde laatste in Groep A, maar een treffer van Duckens Nazon veranderde alles. Als nummer twee vergezelt het nu de VS naar de kwartfinales.

Nazon maakte na een klein kwartier spelen de enige treffer in het duel, waarbij de Hondurese keeper Donis Escober niet geheel vrijuit ging. Dat bleek vroeg in de wedstrijd een dure tegentreffer, want gescoord werd er daarna niet meer.

Honduras haalde tijdens de laatste vijf edities vier keer de halve finale, maar kwam door de nederlaag voor het eerst sinds 2003 de poule niet door. De WK-deelnemer van onder meer 2010 en 2014 mag nu als eerste land op de Gold Cup zijn koffers pakken.

Panama - VS 1-1
In een reprise van de vorige Gold Cup-finale (toen 1-0 voor de VS) leek Panama op weg naar de laatste acht, zeker omdat dit duel later gespeeld werd. Maar de VS deed zijn sportieve plicht en zette zijn tegenstander in de wachtkamer.

Panama was bij winst verzekerd van de tweede plek en kwam na een rits kansen via Blas Pérez na ruim een halfuur ook op voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van bondscoach Hernán Darío Gómez, maar na rust kwam de VS opzetten.

Ex-Heerenvener Michael Bradley (foto) maakte in de 55ste minuut gelijk voor de elf van Jürgen Klinsmann, die niets van een vriendendienst wilde weten. Zo stelde hij ook gewoon John Brooks op, die net als in een eerder groepsduel een gele kaart kreeg en nu geschorst is voor de kwartfinale.

Panama is door het gelijkspel derde in Groep A. Ook de twee beste nummers drie uit de drie groepen gaan door naar de laatste acht, dus de runner-up van de vorige editie heeft nog een kans op de volgende ronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.