Goal Guardado bij zesklapper Mexico, hattrick Peralta

Mexico is het toernooi om de Gold Cup uitstekend begonnen. Mede dankzij een treffer van PSV'er Andrés Guardado won het met liefst 6-0 van Cuba.

Oribe Peralta was met drie doelpunten de grote uitblinker aan de kant van Mexico, dat halverwege al vier keer gescoord had. In de 23ste minuut verdubbelde Carlos Vela de voorsprong, die was ontstaan na voorbereidend werk van Guardado. Het schot van de PSV'er werd van de doellijn gehaald, waarna hij de rebound doorkopte naar Peralta. De spits opende van dichtbij de score.

Daarna was het dus de beurt aan Vela, die op 12 november tijdens de 3-2 oefenzege op Nederland voor het laatst trefzeker was in het shirt van Mexico. Peralta zorgde voor 3-0 en op slag van rust knikte Guardado volledig vrijstaand een voorzet van Antonio Ríos tegen de touwen.

In de tweede helft nam Mexico wat gas terug, maar de ploeg van bondscoach Miguel Herrera scoorde nog wel twee keer. Peralta completeerde na ruim een uur zijn hattrick en het slotakkoord was een kwartier voor tijd voor invaller Giovani dos Santos, die de eindstand in Chicago bepaalde op 6-0.

Door de zesklapper is Mexico na één speelronde koploper in Groep C, waar ook Trinidad en Tobago begon met een overwinning. Guatemala werd met 3-1 verslagen.