Esteban moet twee goals slikken tegen Jamaica

Costa Rica is teleurstellend gestart aan de strijd om de Gold Cup. Met Alvaro Esteban in het doel kwamen de Zuid-Amerikanen tegen Jamaica niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Costa Rica heeft zijn zinnen gezet op de Gold Cup, die ook recht geeft op een plaats in de strijd om de Confederations Cup in Rusland. De start van Los Ticos was beroerd met een achterstand na minder dan een kwartier.

Garath McCleary gaf voormalig AZ-doelman Esteban het nakijken namens Jamaica, dat desondanks met een achterstand de rust inging. Maar de goals van Roy Miller en David Ramirez boden het Costa Rica van onder anderen Bryan Ruiz (ex-FC Twente en -PSV) na negentig minuten geen soelaas.

Job McAnuff zorgde met zijn goal kort na rust voor de eindstand in Los Angeles. De aanvaller van Leyton Orient passeerde na een individuele actie ook Esteban, die bij absentie van Keylor Navas het doel van Costa Rica verdedigt.

Canada en El Salvador, de twee andere landen in Groep B, scoorden niet in hun eerste duel om de Gold Cup (0-0).