Kansen Esteban keren door blessure Navas

Reacties

Keylor Navas heeft vanwege zijn achillespeesblessure een streep gezet door deelname aan het Gold Cup-toernooi met Costa Rica. Bondscoach Paulo Wanchope sluit niet uit dat de doelman van Real Madrid moet worden geopereerd. Over diens vervanger Esteban maakt Wanchope zich geen zorgen.

Kansen Esteban keren door blessure Navas

Navas kampt met een ontsteking aan een achillespees, die hij heeft overgehouden aan overbelasting tijdens het WK van vorig jaar in Brazilië. De kwetsuur bleef daarna doorsluimeren en stak opnieuw de kop op tijdens de oefeninterland van vorige week tegen Spanje (1-2). Daardoor heeft de 28-jarige sluitpost zich nu weer gemeld bij zijn werkgever Real Madrid.

De medische staf van De Koninklijke moet zich nog buigen over ernst van de kwetsuur, maar Wanchope sluit een ingreep niet uit. 'Er zijn twee mogelijkheden: behandelen of opereren. De blessure is verergerd. Aanvankelijk kon Keylor zich er nog overheen zitten, maar het is nu acuter. Het is jammer dat hij er niet bij kan zijn, maar het WK van 2018 in Rusland heeft prioriteit.'

De oud-spits van Derby County, Manchester City en West Ham United heeft Patrick Pemberton (Alajuelense) opgeroepen als vervanger. Esteban staat door het afhaken van Navas onder de lat tijdens de strijd om het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika. 'Esteban staat te trappelen, hij is altijd bereid een stapje extra te zetten en doet het prima', aldus de bondscoach.

Daarmee is het perspectief van Esteban bij de nationale ploeg in korte tijd veranderd. De 26-jarige goalie, die deze zomer transfervrij vertrekt bij AZ, had de publieke opinie lang tegen zich vanwege een pijnlijke affaire met zijn ex-vrouw. Ook lag hij jaren overhoop met de vorige bondscoach Jorge Luis Pinto, omdat hij in 2012 uit eigen beweging het trainingskamp had verlaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.