Dempsey schiet VS naar laatste acht op Gold Cup

Het team van de Veredigde Staten heeft ook zijn tweede wedstrijd in de strijd om de Gold Cup gewonnen. Clint Dempsey was opnieuw de matchwinner voor het gastland, nu tegen Haïti (1-0).

Bondscoach Jürgen Klinsmann deed in de rust een gouden wissel, want koud in het veld schotelde Gyasi Zardes zijn aanvoerder de winnende treffer voor. Bij die 1-0 van Dempsey zou het blijven voor de VS, waar Jozy Altidore, Aron Jóhannsson (beiden gewisseld) en Michael Bradley (hele wedstrijd) in actie kwamen.

Het thuisland is na twee wedstrijden al verzekerd van de poulewinst in Groep A en heeft daardoor als eerste land al een plekje in de kwartfinale bemachtigd in de editie van dit jaar.

Zo speelden Honduras en Panama in dezelfde poule gelijk (1-1). Na de 0-1 van Luis Tejada, halverwege de eerste helft, zorgde Anderlecht-speler Andy Najar tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker. De Panamees Luis Henriquez liep in de slotminuten nog tegen zijn tweede geel aan.

In de stand is de VS na twee duels niet meer te achterhalen (zes punten), Panama volgt met twee punten. Honduras en Haïti sluiten de rij met een punt. De nummers een en twee uit de drie groepen gaan naar de laatste acht, net als de twee beste nummers drie.