Knotsgekke remise Guardado, Cuba tegen VS

Mexico heeft de groepsfase van het toernooi om de Gold Cup afgesloten met een even kostbaar als spectaculair gelijkspel. Het duel tegen Trinidad en Tobago eindigde in 4-4.

Bij een zege op Trinidad & Tobago had Mexico de groepsfase als koploper afgesloten, maar door de gelijkmaker van Yohance Marshall in de allerlaatste minuut eindigt T &T zeer verrassend bovenaan in Groep C. Het land behaalde in drie duels zeven punten; twee meer dan Mexico. Doordat Mexico tweede eindigde wacht het land in de kwartfinale een clash met Costa Rica, terwijl Trinidad & Tobago met Panama een andere outsider treft.

De goal van Marshall was het slotakkoord van een waanzinnig schouwspel. Mexico dacht de zege binnen te hebben toen Carlos Vela zes minuten na rust de 2-0 maakte, nadat Paul Aguiler de score in de eerste helft had geopend. Trinidad enTobago toonde echter enorme veerkracht door via Keron Cummings (2x) en Kenwyne Jones de score om te buigen naar 2-3. Door een goal van Guardado (een prachtige poeier) en een eigen doelpunt van Jones leek Mexico met 4-3 te gaan winnen, totdat Marshall in extremis de 4-4 verzorgde. FC Twente-speler Jesus Corona viel in bij Mexico.

Cuba
Ook Cuba plaatste zich vanuit Groep C voor de kwartfinale van het toernooi om de Gold Cup, door een 1-0 zege op Guatemala (doelpunt Maikel Reyes). Dankzij die zege eindigde Cuba als een van de twee beste nummers drie. Bij de laatste acht staat het eiland een beladen clash met de Verenigde Staten te wachten.