Guardado en Corona bezorgen Mexico Gold Cup

Reacties

Mexico heeft vannacht in Philadelphia ten koste van Jamaica de Gold Cup gewonnen. Ook in de finale nam Andrés Guardado zijn land bij de hand. Na de goal van de PSV-middenvelder maakte FC Twente-aanvaller Jesús Corona de 2-0. Uiteindelijk won de ploeg van bondscoach Miguel Herrera met 3-1.

Guardado en Corona bezorgen Mexico Gold Cup

Jamaica, dat in de halve finale verraste door de Verenigde Staten uit te schakelen, begon goed aan de finale. De Jamaicanen moesten evenwel toezien hoe Guardado op fraaie wijze na een half uur de score opende. De middenvelder stond volledig vrij in het zestienmetergebied. Zijn geplaatste volley verdween in de bovenhoek. Het was voor Guardado al zijn zesde treffer van het toernooi.

Direct na rust deelde Corona een ferme tik uit aan de Jamaicanen door de 2-0 voor zijn rekening te nemen. Met een droge schuiver vanaf zeventien meter deed de Twente-aanvaller van zich spreken.

De finale was beslist toen Oribe Peralta in de 61ste minuut profiteerde van een blunder van Michael Hector, die de bal tussen zijn eigen benen zag smoren. Daarmee legde hij de bal panklaar voor Peralta, voor wie het een koud kunstje was de marge op drie te zetten.

Die goal was voor bondscoach Herrera direct het sein de niet helemaal okselfrisse Guardado naar de kant te halen. Verder dan de aansluitingstreffer van Darren Mattocks, hij dribbelde naar binnen en rondde af, kwam Jamaica niet meer.

Recordhouder
Daarmee won Mexico voor de zevende keer sinds 1991 de Gold Cup. Met de zeges van 1993, 1996, 1998, 2003, 2009, 2011 en 2015 is het land recordhouder. Bovendien werd het landentoernooi voor Noord-, Midden-Amerika en de Caraïben daarvoor ook al drie keer gewonnen (1965, 1971, 1977). Toen heette het toernooi evenwel nog anders.

Met het winnen van de finale heeft Mexico bovendien een play-off tegen de VS  (winnaar in 2013) afgedwongen. Op 9 oktober treffen de twee landen elkaar in een rechtstreeks duel om deelname aan de Confederations Cup.

Guardado, die met zijn zes treffers maar één doelpunt minder maakte dan topscorer Clint Dempsey, werd direct na de finale uitgeroepen tot Speler van het Toernooi. Corona werd tot Talent van het Toernooi verkozen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.