Boete en schorsingen Panama na ongeregeldheden

Voetbalbond CONCACAF heeft de Panamezen Jaime Penedo en Luis Tejada (foto) voor twee duels geschorst naar aanleiding van het bizarre duel met Mexico. Daarnaast kreeg de nationale bond een boete.

In de halve finale van het toernooi om de Gold Cup stond Panama kort voor tijd met 1-0 voor, maar vlak voor het laatste fluitsignaal kregen de Mexicanen volkomen ten onrechte een penalty. Dankzij een tweede rake strafschop - beide werden benut door PSV'er Andrés Guardado - gingen de Mexicanen door naar de finale.

De uitschakeling deed heel Panama in woede ontsteken. Na de eerste strafschop protesteerden de spelers en staf liefst tien minuten, terwijl zij zich ook na het laatste fluitsignaal zowel op het veld als in de catacomben en de kleedkamer verbaal én fysiek misdroegen. De CONCACAF, voetbalbond voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben, heeft nu ingegrepen.

Spits Tejada is voor twee duels geschorst: één vanwege de rode kaart die hij nog tijdens de wedstrijd kreeg en één omdat hij er vier minuten over deed om het veld te verlaten. Keeper Penedo moet eveneens twee wedstrijden toekijken omdat hij na de wedstrijd een van de assistent-scheidsrechters omver duwde.

Daarnaast moet de Panamese bond een boete betalen vanwege het wangedrag. Zo poseerden spelers en staf na de wedstrijd met een spandoek waarop zij de CONCACAF uitmaakten voor 'een bende corrupte dieven'.