Groep F: Lewandowski gaat maar door, Arsenal struikelt

Reacties

Bayern München heeft in eigen huis met groot machtsvertoon gewonnen van Dinamo Zagreb. Robert Lewandowski was de grote man. Arsenal struikelde in eigen huis tegen Olympiakos Piraeus wederom, hoewel het twee keer terugkwam van een achterstand.

Groep F: Lewandowski gaat maar door, Arsenal struikelt

Bayern München - Dinamo Zagreb 5-0
De Kroaten bleven de afgelopen 45 (!) officiële duels ongeslagen, maar zagen die prachtreeks eindigen in München. En dat was met dank aan de in bloedvorm verkerende Lewandowski. Na zijn vijfklapper tegen VfL Wolfsburg en zijn twee goals tegen FSV Mainz 05, was hij dinsdag goed voor een hattrick. Na de 1-0 van Douglas Costa, die vanuit een moeilijke hoek raakschoot, was het woord aan de Pool.

Na een gigantische ketser van Filip Benkovic - de laatste man controleerde de bal met het hoofd, maar gleed vervolgens weg - pikte Thiago Alcántara de bal op. Hij gaf de bal breed op Lewandowski, die simpel voor zijn eerste van de avond tekende. Vlak daarna ging Dinamo-goalie Eduardo in de fout bij een schot van Mario Götze: 3-0.

Douglas Costa (rechts) schiet raak uit een moeilijke hoek: 0-1.
Douglas Costa (rechts) schiet raak uit een moeilijke hoek: 0-1.

De stoomwals met rugnummer 9 denderde na die goal vrolijk door. Lewandowski verlengde een corner van Douglas Costa met zijn linker, de bal plofte via de lat net achter de lijn neer. Na rust deed de aanvalsleider er met een kunstig wippertje, op aangeven van Thiago, nog een schepje bovenop. Zodoende maakte hij tien goals in de laatste drie duels, Bayern scoorde in die drie wedstrijden in totaal dertien keer.

Arsenal - Olympiakos Piraeus 2-3
Na de eerste wedstrijd twee weken geleden al met 2-1 te hebben verloren van Dinamo Zagreb, kreeg Arsenal dinsdag tegen Olympiakos een nieuwe dreun te verwerken. Konstantinos Fortounis leverde na een half uur een corner rechtstreeks af bij Felipe Pardo, die vanaf de rand van de zestien via de hak van Alex Oxlade-Chamberlain raakschoot. Maar vrijwel direct was het alweer gelijk. Na een mooi balletje van Alexis Sánchez schoot Theo Walcott de 1-1 binnen. Door een flater van Arsenal-goalie David Ospina gingen de Grieken alsnog met een voorsprong rusten.

En in die treffer had het Nederlandse arbitrale sextet een grote hand. De Colombiaanse goalie liep een tweede hoekschop van Fortounis zelf over de lijn (foto onder), iets wat aanvankelijk niet iedereen doorhad. Scheidsrechter Bas Nijhuis keurde het doelpunt op advies van assistent Danny Makkelie echter terecht goed: 1-2.

Met een tweede gelijkmaker - dit keer gaf Walcott aan en maakte Sánchez de treffer - leken de Londenaren zich te herstellen. Maar twee minuten later was het aan de andere kant alweer raak. De ingevallen Alfred Finnbogason (ex-SC Heerenveen) tikte een voorzet van rechts van dichtbij binnen en deelde daarmee een nieuwe tik uit aan Arsène Wenger en zijn mannen: 2-3.

Bayern leidt de dans in Groep F nu met zes uit twee, gevolgd door Olympiakos en Dinamo Zagreb: zij hebben allebei drie punten verzameld. Arsenal is nog zonder punten en sluit de rij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.