Groep F: Arsenal deelt in Engelse misère, Bayern wint

In navolging van Manchester United en Manchester City is Arsenal als derde Engelse ploeg onderuit gegaan in de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen. Bayern München won op bezoek bij Olympiakos Piraeus wél.

Dinamo Zagreb – Arsenal 2-1
De Londenaren riepen het onheil in Kroatië helemaal over zichzelf af. Arsenal kreeg meer dan genoeg kansen op de openingsgoal, Olivier Giroud trof bijvoorbeeld de paal, maar even later viel de goal aan de andere kant. Linksback Josip Pivaric stoomde op, schoot de bal tegen doelman David Ospina aan, maar zag hoe de bal via de meegelopen Arsenal-aanvaller Alex Oxlade-Chamberlain alsnog in het doel ging.

Kort voor rust ging het vervolgens helemaal mis. Giroud kreeg zijn tweede gele kaart en moest vertrekken, zijn ploeg voor meer dan een helft met tien man achterlatend. En daar kreeg Arsenal na een klein uur de rekening voor gepresenteerd. El-Arbi Hilal Soudani had eerder nog de paal geraakt, maar Junior Fernandes (rechts op de foto) verdubbelde met een kopbal uit een corner de voorsprong.

Olivier Giroud (rechts) protesteert na zijn tweede gele kaart, gesteund door Santi Cazorla.

De 2-1 van invaller Theo Walcott kwam vervolgens te laat. Na de nederlagen van Manchester United (2-1 bij PSV) en Manchester City (1-2 thuis tegen Juventus) ging dus ook Arsenal onderuit bij de start van het Champions League-seizoen. Chelsea redde woensdag de Engelse eer door thuis met 4-0 te winnen van Maccabi Tel Aviv.

Olympiakos Piraeus – Bayern München 0-3
De Duitsers, waar Arjen Robben uiteraard ontbrak vanwege zijn bij Oranje opgelopen liesblessure, waren voor rust de beteren. Het stond halverwege echter nog 0-0, waardoor het een benauwde avond leek te gaan worden voor Der Rekordmeister. Kort na de pauze zorgde Thomas Müller met een voorzet die pardoes het doel in waaide echter voor de openingstreffer. De ingevallen Mario Götze besliste de wedstrijd kort voor tijd, Müller schoot vanaf de penaltystip ook nog de 0-3 tegen de touwen.