Groep D: Juve neemt koppositie van al geplaatst City over

In Groep D van de Champions League heeft Juventus zich in navolging van Manchester City voor de achtste finale geplaatst. Door de zwaarbevochten onderlinge overwinning lost De Oude Dame de Engelsen zelfs af als koploper.

Juventus – Manchester City 1-0
City was voorafgaand aan het duel in Turijn met negen punten koploper. Aangezien Juve maar een punt minder had, was de opgave voor de thuisploeg duidelijk. Al na zeventien minuten kwam Juventus op voorsprong. Mario Mandzukic ontworstelde zich al dan niet reglementair aan de vallende Nicolás Otamendi en tikte een voorzet van Alex Sandro beheerst binnen: 1-0 (foto).

Vervolgens waren het vooral de beide doelmannen die zich onderscheidden. Bij een kans voor Mandzukic bracht Joe Hart redding en ook daarna hield de Engelsman de schade voor City beperkt.

Ook Gianluigi Buffon liet in het vervolg van het duel zien nog altijd een van de beste keepers van Europa te zijn. Eerst hield hij Sergio Agüero handig van een treffer af, om kort na rust helemaal te imponeren. Bij een kopbal van Fernando ranselde de ervaren Italiaan de bal schitterend uit de hoek.

Omdat invaller Álvaro Morata vervolgens met een lob de buitenkant van de paal raakte en bij een grote kans opnieuw Hart op zijn weg vond, bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend, maar gescoord werd er ondanks een kans voor Raheem Sterling niet meer. Hart haalde het einde overigens niet, hij viel geblesseerd uit.

Door de zwaarbevochten winst heeft Juventus na vijf duels in Groep D elf punten. City volgt op twee punten achterstand. Juventus heeft in het laatste duel bij Sevilla aan een punt voldoende voor groepswinst, aangezien het onderlinge resultaat met City in Italiaans voordeel is. City ontvangt op 8 december Borussia Mönchengladbach.

Borussia Mönchengladbach – Sevilla 4-2
Zonder Roel Brouwers in de wedstrijdselectie zette Gladbach een flinke stap richting Europese overwintering. De eerste zege in Groep D betekende immers dat Sevilla werd gepasseerd en op twee punten achterstand werd gezet.

Bij rust was het 1-0 in Duits voordeel. Een schot van Granit Xhaka werd eenvoudig binnengelopen door Lars Stindl.

In de tweede helft ontbrandde het treffer vanaf de 68ste minuut volledig. Fabian Johnson en Raffael zorgden binnen tien minuten voor een soevereine 3-0 voorsprong. Vitolo was vervolgens verantwoordelijk voor de 3-1, waarna Stindl voor de 4-1 tekende. In blessuretijd maakte Ever Banega uit een strafschop nog 4-2.