Groep D: City wint in extremis, eerste averij Juve

In Groep D van de Champions League heeft Kevin De Bruyne Manchester City aan een zeer late winnende goal tegen Sevilla geholpen. Daardoor profiteerde Manchester City toch nog volop van het puntenverlies dat koploper Juventus leed.

Manchester City - Sevilla 2-1
Met Vincent Kompany op de bank en Wilfried Bony opnieuw in de punt van de aanval had Manchester City in het eerste half uur weinig te vertellen. Scheidsrechter Bas Nijhuis zag toe hoe Sevilla dat verrassende overwicht in de 0-1 omzette. Yevgen Konoplyanka stond volledig vrij en kon vanaf ongeveer elf meter binnenschieten. Joe Hart kon geen redding brengen omdat de voor hem opspringende Kevin Gameiro zijn uitzicht belemmerde (foto boven).

Lang kon de Europa League-winnaar van vorig seizoen niet van die voorsprong genieten. Doelman Sergio Rico had op een schot van Raheem Sterling nog wel een antwoord, maar de rebound - een schot van Bony (foto midden) - verdween via het been van Adil Rami in het doel: 1-1.

Wilfried Bony leek te scoren, maar de 1-1 kwam uiteindelijk op naam van Adil Rami te staan.

Nog voor rust kreeg Gameiro een enorme kans om Sevilla opnieuw op voorsprong te zetten, maar hij verprutste zijn kopbal. In de tweede helft leek het mede door een gemiste kans voor Michael Krohn-Dehli bij 1-1 te blijven. Maar dat was buiten De Bruyne gedacht. Hij bezorgde City in de blessuretijd alsnog de cruciale overwinning door naar binnen te komen en met een lage schuiver de verre hoek te vinden.

Daardoor staat City nog maar een puntje achter op Juventus. Op 3 november gaat de Engelse koploper op bezoek bij Sevilla. De Europa League-winnaar van vorig seizoen staat nog steeds op drie punten.

Juventus - Borussia Mönchengladbach 0-0
De Champions League-finalist had in eigen huis goede zaken kunnen doen. De eerste twee duels in Groep D werden immers gewonnen. Juve had evenwel veel moeite met het stugge Gladbach, waar Roel Brouwers niet in de wedstrijdselectie was opgenomen.

Een vrije trap van Paul Pogba was een van de grootste wapenfeiten van de wedstrijd, maar zijn inzet vlak na rust werd gered door keeper Yann Sommer. Doordat er geen doelpunten vielen, liep Juventus voor het eerst tegen averij op in deze groep. Het doelpuntloze gelijkspel betekende ook direct het eerste punt voor de Duitsers. Gladbach, dat op 3 november visite krijgt van De Oude Dame, is nog wel hekkensluiter.