Pellegrini wil niets weten van Champions League-vloek City

Reacties

Alle jaarlijkse mega-aankopen ten spijt, wil het met Manchester City in de Champions League maar niet vlotten. Een dodelijk effectief Juventus zette de Engelse grootmacht dinsdag in eigen huis te kijk: 1-2.

Pellegrini wil niets weten van Champions League-vloek City

'Een heel rare wedstrijd', sprak City-manager Manuel Pellegrini na afloop. 'We waren beter dan Juventus en verdienden het niet om te verliezen. Ik kan me nauwelijks een kans van Juve herinneren. Wij hebben een paar grote mogelijkheden gehad, maar hun doelman Gianluigi Buffon was uitstekend. Ik denk dat we vooral veel pech gehad hebben.'

Pech of niet, feit is dat City al jaren ondermaats presteert in het miljoenenbal. Ondanks waanzinnige investeringen kwam City sinds de overname van de steenrijke sjeik Mansour in 2008 nog geen enkele keer verder dan de eerste knockout-fase van de Champions League.

City's eerste Champions League-deelname dateert van het seizoen 2011/12, toen de club in een poule met Bayern München, Napoli en Villarreal niet verder kwam dan plek drie. Een jaar later eindigde City in een poule met Real Madrid, Borussia Dortmund en Ajax zelfs laatste. In de seizoenen 2013/14 en 2014/15 overleefde City de groepsfase wel, maar volgde direct daarna uitschakeling.

Pellegrini wuifde na de verliespartij tegen Juventus vragen over een Champions League-trauma van zijn club weg. 'Als we in de resterende groepswedstrijden net zo spelen als tegen Juventus, komen er voor ons genoeg kansen om punten te pakken', sprak hij. De volgende tegenstander van City in het miljoenenbal is Borussia Mönchengladbach. Na dat uitduel van 30 september volgt op 21 oktober een thuiswedstrijd tegen Sevilla.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.