Excellerende De Bruyne voelt transfersom niet als last

Reacties

Kevin De Bruyne heeft nauwelijks tijd nodig gehad om zich aan te passen bij Manchester City. De 24-jarige Belg is in zijn eerste maand direct uitgeroepen tot Speler van de Maand bij de Engelse club, die hem voor liefst 74 miljoen euro overnam van VfL Wolfsburg.

Excellerende De Bruyne voelt transfersom niet als last

Rond de megatransfer was afgelopen zomer veel te doen, maar de middenvelder annex aanvaller ondervindt zelf geen hinder van de hoge verwachtingen. In zijn eerste maand was de Belg goed voor drie goals en twee assists in zes duels. In totaal staat De Bruyne op vier treffers in acht officiële wedstrijden voor de huidige Engelse koploper. In de clubverkiezing troefde hij Fernandinho en Yaya Touré af.

Ook in de komende twee duels wordt het nodige verwacht van de Belg. Woensdag neemt Manchester City het in de Champions League op tegen Sevilla. Die ploegen hebben in Groep D allebei drie punten. Juventus gaat aan kop met zes en Borussia Mönchengladbach is nog puntloos.

Derby
Toch zal in Manchester stiekem al worden uitgekeken naar de stadsderby van zondag als City op Old Trafford een voorsprong van twee punten verdedigt tegen het United van manager Louis van Gaal.

De Bruyne vertelde zijn stevige prijskaartje niet als een last te ervaren. 'Ik ben niet de enige speler hier voor wie veel geld betaald is. Ik denk er simpelweg niet aan. Ik ben zeer content met de manier waarop alles gaat. Ik wil mezelf blijven verbeteren.'

'We moeten in eigen huis van Sevilla winnen', keek de Belg alvast vooruit. 'En daarna staat de derby op het menu. Dat is altijd speciaal. We kunnen met betrekking tot de posities bovenin bovendien uitstekende zaken doen.' Dat City spelers als Sergio Agüero en David Silva mist door blessures zegt De Bruyne niet zo veel. 'Natuurlijk is dat vervelend, maar het mag nooit een excuus zijn. Als je prijzen wilt winnen, moet je praten over de spelers die er wel zijn. Dus ook zonder hen moeten we winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.