De Bruyne strijdvaardig, wereldgoal Nurio

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De Bruyne strijdvaardig, wereldgoal Nurio

'Je kunt mij niet vergelijken met de speler die ik twee jaar terug was, toen ik nog voor Chelsea speelde.'
Bij Chelsea lukte het Kevin De Bruyne niet om te slagen in de Premier League, maar de Belg is niet bang dat hij bij Manchester City opnieuw genoegen moet nemen bij een bijrol. De spelmaker, die werd overgenomen van VfL Wolfsburg, baalde in zijn tijd op Stamford Bridge van manager José Mourinho. 'Ik zat niet eens op de bank. Ik heb ook maar twee keer met Mourinho gesproken. De laatste keer vertelde ik dat ik weg wilde, omdat ik geen minuten kreeg.' (BBC)

• Als Oranje op 10 en 13 oktober de beslissende EK-kwalificatiewedstrijden speelt tegen Kazachstan en Tsjechië  is Wesley Sneijder mogelijk niet van de partij. Zijn vrouw Yolanthe is in die periode namelijk uitgerekend. 'Het is duidelijk dat ik bij haar blijf als ze op het punt staat te bevallen', aldus Sneijder, die echter laat weten dat het waarschijnlijk zo'n vaart niet zal lopen. 'Maar tegenwoordig kunnen we zoveel dingen doen. Maar als het moet is, dan blijf ik hier in Istanbul.' (SBS6)

'Nederland gaat het EK nog halen, want Turkije gaat niet twee keer winnen.'
Mark van Bommel is optimistisch over de kansen van het Nederlands elftal om alsnog het EK 2016 te bereiken. Schoonvader Bert van Marwijk heeft meer twijfels. 'Ik heb steeds gezegd dat het goed zou komen, maar om eerlijk te zijn: op dit moment ben ik niet positief gestemd. En je kunt dat wel bij Danny Blind wegleggen, als bondscoach, maar in deze situatie valt er geen écht beleid meer te maken bij Oranje.' (AD)

• Rosenborg BK-speler Jonas Svensson weet zich met een kunststukje uit een benaderde situatie bij de zijlijn te redden. Een tien met een griffel voor creativiteit.

Hazel O'Sullivan denkt voortaan wel twee keer na voordat ze haar vriend Andros Townsend vraagt waarom hij een boete heeft gehad. O'Sullivan zag op Twitter een foto voorbijkomen van een bericht uit het simulatiespel Football Manager waarin stond dat Townsend beboet was en besloot serieus navraag te gaan doen. De buitenspeler van Tottenham Hotspur wist daar wel raad mee.

'Ik werd op tv getoond als een uitgeprocedeerde, een crimineel. Dat werd op een gegeven moment zo erg dat ik met voetbal wilde stoppen. Ik lag dagenlang te huilen op bed. Elk klein positief berichtje gaf mij toen hoop dat het misschien nog goed kwam. Totdat Hertha BSC mij haalde.'
In het kader van de huidige vluchtelingencrisis blikt Nando Rafael nog één keer terug op de hectische periode in zijn leven, waarin de Angolees die de jeugdopleiding van Ajax doorliep Nederland uitgezet werd. 'Ajax was mijn wereld, mijn leven. Het was mijn vreugde, alles wat ik deed. In het busje van school naar de club was ik al zenuwachtig om te gaan trainen. In Duitsland speelde ik voor 76.000 man, maar keek ik na de wedstrijd zo snel mogelijk naar de Nederlandse tv.' (De Telegraaf)

• Jarenlange verdedigde Petr Cech het doel van Chelsea, dus heel vreemd was het niet dat de Tsjechische keeper bijna richting de verkeerde kleedkamer liep toen hij vanmiddag bij Arsenal aankwam op Stamford Bridge.

'Zijn mentaliteit is de valkuil van Richairo Zivkovic en onder meer daarom kozen we voor Jürgen Locadia, die in dezelfde leeftijdscategorie zit. Zivkovic moet qua houding, het prof zijn, nog veel leren.'
Technisch manager Marcel Brands van PSV is weinig lovend over Richairo Zivkovic, die momenteel door Ajax verhuurd is aan Willem II. (Omroep Brabant)

• Wat een doelpunt van Nurio! De linksback van Sporting Braga B slaat in een duel met Farense toe met een absolute granaat. FC Groningen, dat op 1 oktober tegen het eerste team van Braga speelt, is alvast gewaarschuwd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.