Droomrentree Lichtsteiner, Allegri ergert zich aan modeshow

Een maand na zijn hartoperatie vierde Stephan Lichtsteiner zijn rentree bij Juventus met een treffer tegen Borussia Mönchengladbach (1-1). 'Hier had ik niet van durven dromen.'

De veelvuldig opkomende rechtsback (31) werd op slag van rust de diepte ingestuurd met een geniaal balletje van Paul Pogba, waarna de Zwitser met een volley fraai scoorde. 'Het was belangrijk voor mij om het team te helpen. Ik was blij weer terug te zijn, hoewel ik slechts twee keer met de groep heb kunnen trainen', zei Lichtsteiner op Mediaset.

Het ging de verdediger aanvankelijk enkel om de winst in Duitsland, maar na afloop kon hij ook goed leven met het gelijkspel. 'Als ik zie hoe de wedstrijd verliep en met het gegeven dat we lang met een man minder speelden in het achterhoofd, kunnen we tevreden zijn met het resultaat', zei hij.

Modeshow
Trainer Massimiliano Allegri was het daar volledig mee eens, maar uitte na afloop wel zijn woede aan het adres van Álvaro Morata, die al een maand droog staat. 'We hebben drie minuten met een man minder gespeeld omdat iemand het zo nodig vond zijn sokken te vervangen. Het is geen modeshow, we zijn hier om te voetballen.'

Juventus heeft door de overwinning van Manchester City bij Sevilla (1-3) ook goede vooruitzichten op een plek in de volgende ronde. Borussia Mönchengladbach is al uitgeschakeld in Groep D, nummer drie Sevilla heeft met nog twee wedstrijden te gaan een achterstand van vijf punten op De Oude Dame.