Gomis weigert over nieuw contract te praten met Lyon

Bafetimbi Gomis is niet van plan zijn aflopende contract bij Olympique Lyon te verlengen. De 28-jarige aanvaller zag deze zomer een transfer naar Newcastle United in duigen vallen en keerde pas deze week, na het sluiten van de transfermarkt, terug in de eerste selectie van Lyon.

Gomis weigert over nieuw contract te praten met Lyon

Gomis kreeg tijdens de zomermaanden regelmatig de kritiek van Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas over zich heen. De preses verweet de centrumspits met name dat hij een overgang naar Newcastle blokkeerde.

Gomis kreeg zelfs openlijk de schuld van het vertrek van Anthony Martial. AS Monaco haalde de talentvolle zeventienjarige spits voor vijf miljoen euro op bij Lyon, dat volgens Aulas wel akkoord moest gaan met die transfer wegens de starre houding van Gomis. De financieel geplaagde club kon het geld immers meer dan goed gebruiken.

Inmiddels zit de 1,84 meter lange centrumspits weer bij de selectie van trainer Rémi Garde. Toch verandert dat voor hem niets aan de situatie. 'Ik ben blij dat ik weer een kans krijg en ik zal elke mogelijkheid met beide handen aangrijpen', zegt hij in Franse media. 'Maar na wat er is gebeurd en gezegd is het ondenkbaar om nog over contractverlenging te praten.'

Een transfer naar Newcastle had aan alle ellende een eind kunnen maken, maar die deal ging niet door omdat zowel Gomis als het financieel geplaagde Lyon water bij de wijn weigerde te doen. Daardoor kon Newcastle de aankoop niet financieren. 'Ik had al met de trainer van Newcastle gesproken en een akkoord bereikt, toen Newcastle bij me terugkwam met de vraag of ik salaris wilde inleveren. Maar zíj wilden mij hebben. Het was aan Lyon of Newcastle om ergens wat in te leveren, niet aan mij.'

Nu Gomis van plan is gratis de deur uit te lopen is het nog maar de vraag is of hij nog een serieuze kans krijgt in het elftal van trainer Garde. Daarmee komt ook eventuele deelname aan het WK 2014 in Brazilië met Frankrijk in gevaar. Vorig seizoen was hij nog regelmatig lid van de Franse nationale ploeg, mede doordat hij in 37 competitiewedstrijden zestien keer scoorde. Een transfer in de winterstop zou uitkomst kunnen bieden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen