Transferdagboek 27/07: Khedira, Rémy, Dória en Kalou

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 27/07: Khedira, Rémy, Dória en Kalou

Chelsea-manager José Mourinho heeft verkondigd dat er alleen nog wordt geprobeerd om Wayne Rooney naar Stamford Bridge te halen. Maar die opmerking kan met een flinke korrel zout worden genomen. Ogenschijnlijk hebben The Blues beduidend meer kaarten op tafel liggen.

Mourinho zou volgens berichten in Spanje deze zomer nog herenigd kunnen worden met Sami Khedira. De Portugees had bij Real Madrid een uitstekende band met de Duitse middenvelder.

Bovendien zou Chelsea de Braziliaanse belofte Dória voor de neus van stadgenoot Tottenham Hotspur willen wegkapen. De marktwaarde van de achttienjarige verdediger, en jeugdinternational, wordt door zijn club Botafogo op negen miljoen euro geschat.

Wat verderop in Londen staat juist een aanvaller aan de vooravond van een vertrek. Loïc Remy, die een half jaar geleden nog voor negen miljoen euro naar Queens Park Rangers kwam, zou namelijk als huurling de Franse enclave bij Newcastle United verder moeten uitbreiden.

En The Magpies zijn daarmee nog niet uitgekeken op Franse aanvallers. Olympique Lyon heeft een nieuw bod uit Newcastle ontvangen voor de 27-jarige Bafetimbi Gomis. We blijven in de sferen van de oversteek van Het Kanaal. West Ham United wil de selectie voor komend seizoen versterken met Salomon Kalou (foto hieronder). De voormalige speler van Feyenoord en Chelsea was afgelopen seizoen met veertien competitietreffers productief namens Lille, maar wil graag weer terug naar Engeland. Sam Allardyce, de manager van The Hammers bevestigt de belangstelling.

'De voorzitter praat met de zaakwaarnemer van Kalou. We weten dat hij terug wil naar Engeland', aldus Allardyce in gesprek met The Sun. Grootste struikelblok lijkt de positie van de Ivoriaan. Waar hij in Frankrijk voornamelijk werd gebruikt als centrumspits, lijkt zijn rol in Londen meer vanaf de zijkant te liggen aangezien Allardyce met Andy Carrol al een targetman in huis heeft. Cesc Fabregas blijft in de Engelse media de meest voorkomende naam. Ook na de uitspraken van Gerrardo Tata Martino doet Manchester United verwoede pogingen de Spanjaard terug naar de Premier League te halen. De nieuwe coach van Barcelona liet weten dat Fabregas in Catalonië blijft. Echter, de clubleiding en manager David Moyes geven niet op en blijven zoeken naar mogelijkheden om de middenvelder aan sterspeler Robin van Persie te koppelen.

In Londen geniet Santi Cazorla de verregaande belangstelling van Atlético Madrid. In Madrid willen ze een groot gedeelte van de transfersom van Radamel Falcao (voor zestig miljoen euro naar AS Monaco) gebruiken om de selectie te versterken. De speler van Arsenal is echter niet bezig met een vertrek uit Londen. 'Er is veel gezegd over Atlético Madrid, maar ik voel mij goed in Londen', laat Cazorla weten.

Arsène Wenger gaat er niet zomaar vanuit dat Luis Suarez naar Arsenal komt. De manager van The Gunners zag een bod van 46 miljoen euro afgewezen worden door Liverpool. 'We zijn nog niet in de buurt van het vastleggen van Suarez of iemand anders', bekende Wenger. 'Wij zijn klaar voor snelle deals, maar het afronden van transfers is niet alleen aan ons. We zijn bereid om te wachten. We hebben hoe dan ook een sterke selectie. Met of zonder versterkingen, we zijn komend seizoen een titelkandidaat.'

Sinds de Fransman in 1996 manager van Arsenal werd, staat hij niet bekend om zijn grote aankopen. Maar deze zomer was Wenger bereid fors uit te geven, al heeft hij nog geen succes. De club uit Noord-Londen leek dicht bij de komst van Gonzalo Higuaín, maar deze trok naar Napoli. Ook Wayne Rooney (foto hieronder) wordt nog altijd in verband gebracht met Arsenal. De spits van Manchester United kan ook naar Chelsea, maar lijkt zijn club voorlopig trouw te blijven. Arsenal lijkt deze transferperiode in ieder geval afscheid te nemen van Gervinho. De 26-jarige buitenspeler uit Ivoorkust staat voor een hereniging met Rudi Garcia, met wie hij eerder samenwerkte bij Lille. De trainer is nu werkzaam bij AS Roma, waar hij graag de beschikking krijgt over Gervinho. Beide clubs naderen volgens Sky Sport Italia een akkoord, waarbij wordt gesproken over een transfersom van zo'n acht miljoen euro.

We sluiten af met Gareth Bale, net als Suarez een van de vaste gasten in deze rubriek. Waar vrijdag nog werd gesproken over een transfersom van ruim honderd miljoen euro, denkt Marca nu exact te weten wat de Welshman moet opbrengen. Als Real Madrid bereid is om dezelfde transfersom plus één euro aan Tottenham Hotspur te betalen als wat het in 2009 voor Cristiano Ronaldo deed, dan is de transfer een feit. De Portugees, die destijds overkwam van Manchester United, mag zich nog altijd de duurste voetballer ooit noemen.

Bekijk hier al onze video's