Lyon verwijt topscorer Gomis verkoop van talent Martial

Bafétimbi Gomis heeft het verbruid bij Olympique Lyon. De Franse spits weigerde een vertrek naar Engeland. Hierdoor moest de club een toptalent verkopen.

Lyon verwijt topscorer Gomis verkoop van talent Martial

Gomis was in het seizoen 2011/12 indirect de beul van Ajax door vier keer te scoren tijdens de even beruchte als discutabele 7-1 zege in de Champions League van Olympique Lyon op Dinamo Zagreb. Mede door die goals eindigde de Franse grootmacht in de poulefase op basis van een beter doelsaldo vóór Ajax.

De liefde met de grote held van toen, Gomis, is intussen danig bekoeld. De 27-jarige spits is maandag niet meegereisd met de selectie van Olympique Lyon voor het trainingskamp in Tignes. Reden: Gomis is aangewezen als zondebok voor de noodgedwongen verkoop van Anthony Martial aan AS Monaco.

De zevenvoudig kampioen, de enige beursgenoteerde club van de Ligue 1, was gedwongen vóór 30 juni minimaal één speler te verkopen om positieve cijfers te kunnen overleggen. Bafétimbi Gomis, vorig seizoen nog clubtopscorer met zestien competitietreffers maar met een volgend jaar aflopend contract, was de beoogde kandidaat. Lyons president, Jean-Michel Aulas, had een akkoord bereikt met drie gegadigden onder wie Swansea City en Cardiff City. Maar Gomis wees alle aanbiedingen van de hand.

Hierdoor waren Les Gones gedwongen Anthony Martial te verkopen. AS Monaco betaalde vijf miljoen euro voor het zeventienjarige toptalent. Olympique Lyon betreurt het vertrek van een van zijn grootste paradepaardjes; nota bene op de eigen clubsite kreeg Gomis het verwijt niet te zijn ingegaan op een van de aanbiedingen. 'Hij is nog niet vertrokken', zo voegde men eraan toe.

Intussen heeft de clubleiding de spits gevraagd in Lyon individueel te trainen en beschikbaar te zijn voor alle onderhandelingen met geïnteresseerde clubs. Volgens Franse media volgt Fiorentina de ontwikkelingen omtrent Gomis op de voet.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen