Lyon ondanks verlies steunpilaren ook simpel langs Sochaux

Olympique Lyon zag deze zomer vooral spelers vertrekken, maar is vooralsnog wel bezig aan een uitstekende competitiestart. Na de 4-0 overwinning van vorige week op Olympique Nice rekende de outsider voor de Franse titel vrijdagavond overtuigend af met FC Sochaux: 1-3.

Na het recente vertrek van aanvoerder en aanvalsleider Lisandro López naar het Qatarese Al Gharaffa ziet Lyon-voorzitter Jean-Michael Aulas zich genoodzaakt om zijn plannen Bafetimbi Gomis te verkopen wellicht toch te wijzigen. De Franse centrumspits ontbrak vrijdag evenwel nog in de selectie van trainer Rémi Garde.

Met vleugelaanvaller Alexandre Lacazette (foto) in de punt van de aanval kende Lyon echter weinig problemen met Sochaux. De thuisclub kwam door een stafschop van Ryad Boudebouz in de vierde minuut nog wel op voorsprong, maar had na de beginfase nauwelijks nog iets in te brengen tegen de nummer drie van afgelopen seizoen.

Want vier dagen voor de eerste van twee confrontaties met Real Sociedad in de play-offs van de Champions League legde Lyon prima voetbal op de mat. Dat vertaalde zich voor vlak voor rust in doelpunten van Yassine Benzia en Lacazette - beiden afkomstig uit de jeugdopleiding, terwijl de van een knieblessure herstelde Yoann Gourcuff drie minuten na rust voor de 3-1 zorgde.

In defensief opzicht moest Lyon deze zomer met Dejan Lovren (naar Southampton) eveneens een belangrijke speler laten gaan, maar daarvan waren tegen Sochaux geen negatieve gevolgen zichtbaar. Dat dat na twee speelronden de koppositie oplevert zal de forse bezuinigende Les Gones vertrouwen geven in hun poging de lucratieve Champions League te bereiken.