Goede voetbalmanager gezocht, United op dreef in hotel

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Goede voetbalmanager gezocht, United op dreef in hotel

• Na de komst van Steven Berghuis beschikt de selectie van Watford over 22 verschillende nationaliteiten. Het vreemdelingenlegioen moet de promovendus in de Premier League houden. Hopelijk spreekt trainer Quique Sánchez Flores zijn talen.

'De fans van Internazionale en AC Milan hebben voor altijd een plaats in mijn hart.'
• Sulley Muntari verruilt de Serie A voor een avontuur in Saudi-Arabië en de Ghanese middenvelder probeert op de valreep zijn populariteit een impuls te geven. Waarschijnlijk bivakkeren de supportersgroeperingen uit veiligheidsoverwegingen wel gescheiden van elkaar in het hart van de voetballer. (Calciomercato.com)

'Ik weet zeker dat ik minimaal vijftig doelpunten per seizoen zou maken.'
• Lionel Messi en Cristiano Ronaldo laten vrijwel iedere voetballiefhebber elk weekend weer met open mond voor de buis zitten, maar Rivaldo is niet zo onder de indruk van de twee. 'Als ik nu actief zou zijn, dan werd ik twee tot drie keer tot beste speler van de wereld uitgeroepen. Dat Messi en Ronaldo ieder vijftig doelpunten per seizoen maken, is een signaal dat het huidige niveau niet goed is', aldus de altijd bescheiden sterspeler van weleer in gesprek met Globo Esporte.

• Soufiane Touzani zocht Arjen Robben in München op om samen een balletje te trappen. De dribbelaar van de Duitse kampioen toonde zich in gesprek met de Nederlandse freestyler openhartig en gaf wat prijs over zijn voetbaljeugd.

'Niemand zegt Ajax af en die kans krijg je misschien nooit meer.'
• Louis van Gaal was niet blij toen Roy Makaay in 1995 een voorstel van Ajax naast zich neerlegde en liet dat destijds duidelijk blijken. De voormalige spits van Bayern München vertelt in gesprek met Helden over de aanbieding van de Amsterdammers en de reactie van de veelbesproken oefenmeester.

• Op zoek naar een uitdagende functie in de voetbalwereld? Solliciteer dan naar deze vacature van de Finse voetbalbond.

• Het is tegenwoordig een hype aan het worden, maar ook bij Manchester United is een spelletje overkoppen een goed middel om de verveling te verdrijven. In dit filmpje is overigens de geslaagde versie te zien. Dat de spelers van manager Louis van Gaal er iets langer voor nodig hadden dan één poging, is weggelaten. (Manchester United TV)

• Jong Ajax mocht dan zondag op De Toekomst met 7-3 veel te sterk zijn voor de beloften van Newcastle United, het was toch echt Haris Vuckic die de mooiste goal van de middag maakte. Bekijk de goal hier.

'Een droom om op hetzelfde podium te staan als Messi en Cristiano Ronaldo.'
• Van onderlinge rivaliteit tussen Neymar en Lionel Messi is geen enkele sprake volgens de Braziliaan. 'Messi is een vriend en mijn idool. Hij steunt mij al vanaf de eerste dag bij Barcelona', aldus Neymar, die onlangs door de Europese voetbalbond (UEFA) werd opgenomen in de tienkoppige shortlist voor de titel Beste Speler van Europa. 'Voor mij is het al fantastisch als ik een van de drie finalisten ben.' (Globo)

'Als er iemand een Nobelprijs verdient, dan is het Blatter wel.'
• Was getekend: de Russische president Vladimir Poetin. Zaterdag was al te zien hoe de twee tijdens de loting voor de kwalificatiecampagne voor het WK al lovend waren over elkaar, in gesprek met het Zwitserse televisiestation RTS doet de Rus er nog een schepje bovenop. 'Ik geloof geen woord van de verhalen dat hij betrokken is bij corruptie', zo verhaalt hij over de FIFA-voorzitter.

• De oefenduels die over de hele wereld worden afgewerkt leveren zowel hoogstandjes als blunders op. Bekijk hieronder eerst een foutje  van Luisão (Benfica) en een zeer fraaie treffer van James Rodríguez, die met Real Madrid van Internazionale won.

'Mijn laatste jaar bij Feyenoord was het dieptepunt van mijn carrière.'
Roy Makaay beëindigde zijn imposante loopbaan bij Feyenoord, maar erg gelukkig was de voormalige goaltjesdief van onder meer Vitesse, Oranje en Bayern München niet in zijn allerlaatste jaar. Vooral de relatie met de toenmalige trainer Mario Been verliep niet al te soepel. 'Ik was fit en voelde me nog goed, maar Been zette me consequent op de bank', aldus Makaay, die in die periode ook nog een laatste transfer had kunnen maken. 'De betreffende club noem ik niet, maar toen ik besloot te blijven kwam Been naar me toe dat hij zo blij was dat ik bleef, waarop ik zei: waarom stel je me dan nooit op als je zo blij bent? Dat laatste jaar heeft me wel pijn gedaan.' (Helden)

'Ik heb vandaag de mooiste goal van mijn loopbaan gemaakt en ook de grootste misser gehad.'
• Dankzij een verwoestende uithaal van ruim 25 meter nam Kristoffer Peterson maandagavond tijdens het oefenduel met FC Lienden (0-2) een van de twee treffers voor zijn rekening, al liet de Zweedse aanvaller van FC Utrecht ook nog een enorme kans onbenut. (Clubwebsite)

• Een opvallende valpartij tijdens een vriendschappelijke wedstrijd van de vrouwen van SC Freiburg. Lina Magull wordt niet aangepakt door een tegenstander en van een struikelpartij is ook geen sprake. Ze ziet helaas een hond te laat aankomen...

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.