De Jong hongerig naar titel, Narsingh verovert Spanje

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De Jong hongerig naar titel, Narsingh verovert Spanje

'Ik geloof in dit project. We gaan vechten voor de titel, daarom ben ik hier.'
• Nigel de Jong toont zich op een persconferentie strijdlustig met het oog op komend seizoen en legt uit waarom hij onlangs zijn aflopende contract verlengde. De Nederlandse middenvelder bereidt zich met AC Milan in China voor op de Serie A.

• Niet Lionel Messi of Cristiano Ronaldo, maar Luciano Narsingh is het idool van deze Spaanse fan, die zijn idolatie op vrij kinderlijke wijze laat blijken.

• Hoewel Aberdeen beslag legde op de tweede plaats van de Schotse competitie is het seizoen voor de supporters van de Schotse club toch niet vlekkeloos verlopen. De trouwe aanhang werd namelijk geteisterd door meeuwen.  Aberdeen grijpt in door op wedstrijddagen een havik te laten patrouilleren en afschrikkende geluiden door de speakers te laten horen. Ook de hulp van een vogelbestrijdingsbedrijf is inmiddels ingeschakeld. Het is te hopen voor de  supportersschare van The Dons dat het vliegensvlug gedaan is met de overlast.

• Als het aan Diego Maradona ligt wordt de halve finale om de Gold Cup overgespeeld. Mexico versloeg mede door een controversiële strafschop Panama en Pluisje kan het onrecht niet verdragen. 'Mijn diepste medeleven voor de spelers van Panama. De wedstrijd moet worden overgespeeld en de scheidsrechter moet weg', schreef Maradona op zijn Facebookpagina. Oordeel zelf of de bal op een Panamese hand van God kwam:

• De spelersbus van FC Utrecht is volledig gevuld. Gelukkig voor de spelers gaat het slechts om de buitenkant. Op het vervoersmiddel van de club prijken de namen van ruim tweeduizend fans. De nieuwe bus wordt op zondag 2 augustus tijdens de Open Dag gepresenteerd.

Ronaldinho keerde onlangs terug naar eigen land om zijn loopbaan bij Fluminense te vervolgen. De 35-jarige Braziliaan laat in gesprek met ESPN weten dat hij de komende jaren gewoon nog op het voetbalveld te bewonderen is. 'Ik hoop nog een paar seizoenen door te voetballen', aldus de vedette. Hopelijk voegt de technicus nog een aantal wonderschone treffers aan zijn adembenemende portfolio toe.

• Drie Ajax-supporters kregen bezoek van clublegendes Christian Chivu, Richard Witschge en Stefan Pettersson. De fans gingen meer dan tien jaar geleden ieder met een van de oud-spelers op de foto en werden onlangs herenigd met de beroemde Ajacieden. Het levert mooie beelden op.

• Deze week keken we met grote verbazing naar Quincy Promes, die zijn oogst van een winkeldagje liet zien en en passant wat levenswijsheden met de kijkers deelde. 'Als ik uit me osso kom, ga ik straight money blowen', zei de Oranje-international van Spartak Moskou bijvoorbeeld. Wat hij daar precies mee bedoelde was niet meteen bij iedereen bekend...

• Maar daar bleef het niet bij, want het inspireerde Kees Kwakman tot het maken van de video hieronder. De verdediger van FC Volendam pronkt op zijn beurt met een aantal grote aankopen die hij in het verleden deed...

'We hebben twee nachten niet geslapen, het was echt zwaar.'
Wat waren ze blij, de spelers van NAC Breda. Na de training van dinsdagochtend togen ze met de hele groep naar Antwerpen, om daar lekker uit eten te gaan en een drankje te doen. Woensdag en donderdag had trainer Robert Maaskant echter iets anders in petto dan de beloofde vrije tijd, zo legt Kevin Brands uit. 'We zijn op z'n zachtst gezegd flink onder handen genomen. We zijn fysiek en mentaal tot het uiterste gedreven en er is weinig geslapen.' Maaskant besloot zijn spelers namelijk over te dragen aan een groep commando's. (Omroep Brabant)

• We kennen het allemaal, that awkward moment waarop je iemand een hand of high-five wil geven maar compleet genegeerd wordt. Normaal gesproken neem je dan je verlies en ga je snel iets anders doen, in de hoop dat niemand het gezien heeft. Zo niet Louis van Gaal. De manager van Manchester United roept degene die hem de hand niet schudt gewoon op geheel eigen wijze tot de orde.

'Ik vond nummer 12 een net-niet-nummer. Op mijn verzoek heb ik 27 gekregen. Dat nummer had ik ook bij NAC Breda en daarmee debuteerde ik in het betaalde voetbal.'
Slecht nieuws voor de fans die al een Ajax-shirtje van Nemanja Gudelj hadden gekocht. De Servische aanwinst heeft vlak voor de start van het seizoen besloten om van rugnummer te wisselen.

Volgens NOS-commentator Jeroen Elshoff is er overigens helemaal niks mis met het rugnummer 12...

'Te vroeg vertrokken. Hij had zó veel talent. Als hij bij Ajax was gebleven had hij het eerste gehaald, denk ik'
Een andere 'nieuweling' bij Ajax is Mitchell Dijks. De linksback kwam over van Willem II, maar speelde in de jeugd ook al in Amsterdam. Daar speelde Dijks samen met Ouasim Bouy. De middenvelder vertrok op jonge leeftijd naar Juventus, maar had wat zijn voormalig ploeggenoot beter bij Ajax kunnen blijven. (Ajax.nl)

De naam hoeft u waarschijnlijk niet te onthouden, want de kans dat we in de toekomst nog iets horen van verdediger Kevin Ten Eyck van het Amerikaanse FC Wichita is niet zo groot. Maar dit doet-ie wel heel erg fijn...

'Volgens mij kende Jordy maar één woord en dat was 'good'. Toen ik dat zag, heb ik hem gelijk gefacetimed en hem afgemaakt om zijn Engels. Ik zei alleen maar: It's good, it's good, it's good, Clasie, haha. Ach, het zullen de zenuwen wel zijn geweest.'
Na zijn overstap van Feyenoord naar Southampton werd Jordy Clasie door het clubkanaal van The Saints direct voor de camera gehaald voor zijn eerste interview. Na het oefenduel tussen de oude en de nieuwe ploeg van de middenvelder werd de Engelse Turk Colin Kazim-Richards donderdag vervolgens gevraagd naar dat interview. Hij had nog wel een en ander aan te merken op zijn voormalig ploeggenoot. Bekijk hieronder nog even het vraaggesprek met Clasie, die zich wat de Engelse taal betreft prima aanpast aan zijn manager Ronald Koeman en Man Utd-trainer Louis van Gaal. (Metro)

Een fraai staaltje voetbalhumor van het Roemeense Botosani. Die ploeg ontving donderdag Legia Warschau in de voorronde van de Europa League en besloot de eigen ballenjongens een Celtic-shirt aan te doen. De Schotten namen vorig seizoen namelijk de plaats van Legia in de Champions League in. De Poolse ploeg was over twee duels in de voorronde destijds veel en veel beter dan Celtic, maar lieten in de slotfase van de return een niet-speelgerechtigde speler invallen. Dat kwam Legia op een reglementaire nederlaag en dus uitschakeling te staan. Bij Botosani waren ze niet te beroerd om die wond nog even open te rijten. Het hielp trouwens niet veel, Legia won over twee duels met 4-0.

• FIFA-baas (voor even nog) Sepp Blatter liet zich op een persconferentie onlangs ontvallen dat hij na zijn carrière bij de wereldvoetbalbond nog wel eens wat met radio zou willen doen. Radio Yorkshire hapte meteen toe en gaat proberen de Zwitser tot een overstap te verleiden.

'Ik wilde hem bij Chelsea houden, maar hij kon het niet aan om voor zijn plek te vechten in een ploeg met zó veel concurrentie. Ik gun hem zijn succes, het is een goed ventje.'
In de aardige woorden van José Mourinho over Kevin De Bruyne zit toch nog een stiekeme sneer verborgen... Spijt heeft de Portugees geenszins, ook niet nu de Belg wel eens voor heel veel geld verkocht kan gaan worden.

• Met de nieuwe thuis- én uitshirts ziet de PSV-selectie er komend seizoen op het veld prima uit, dankzij de nieuwe clubkostuums komen ze ook buiten de lijnen prima voor de dag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.