Ajacieden strak in pak, loopbaan Balotelli op rolletjes

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ajacieden strak in pak, loopbaan Balotelli op rolletjes

• De ene Panenka  is de andere niet. Adam Ljajic toont namens AS Roma in het oefenduel met Manchester City aan Seydou Doumbia hoe het moet, maar zijn ploeggenoot heeft het niet helemaal begrepen… In datzelfde duel zorgde debutant Raheem Sterling met een ongelukkige actie aanvankelijk voor hoongelach, maar nam hij al snel revanche.

• De Ajacieden hebben vandaag een nieuw pak aangemeten gekregen. Nemanja Gudelj en John Heitinga showen het gloednieuwe kostuum. Op de stropdas is dit keer voor een logo gekozen…

• Waar hij ook is, Sepp Blatter laat geen mogelijkheid onbenut om te benadrukken dat het maken van radio een van zijn hobby's en misschien zelfs zijn toekomstige baan is. Naar aanleiding van die mededeling draaide Rob van Someren in zijn programma Somertijd op Radio 10 een half uur lang de favoriete plaatjes van de bejaarde Zwitser:

1.       Shaggy – It Wasn’t Me
2.       Adventures of Stevie V - Dirty Cash (Money Talks)
3.       Won Ton Ton – I Lie And I Cheat
4.       Charles & Eddie - Would I Lie To You
5.       Meja – All About The Money

Wayne Rooney keert terug in het blauwe tenue van Everton. De Manchester United-spits speelt mee in een speciale wedstrijd ter ere van Duncan Ferguson. Het gelegenheidsteam van The Toffees speelt op 2 augustus tegen Villarreal. 'Duncan was een held voor mij. In mijn tijd als jonge speler was hij mijn voorbeeld en mentor', verklaart de vedette op de clubwebsite van Everton. United-manager Louis van Gaal maakt zich geen zorgen over het gastoptreden van zijn pupil: 'Blessures? Hij kan ook van de trap vallen.'

Mario Balotelli blijft een vreemde snuiter. De Italiaanse spits bereidt zich voor op het seizoen en draait op geheel eigen wijze warm.

• Ook Mario Götze scherpt zijn conditie aan. De Duitse international van Bayern München maakt kennis met Kung Fu.

• Het is geen verkeerde combinatie: 's werelds beste voetballer en een aantrekkelijke vrouwelijke collega. Alex Morgan prijkt samen met Lionel Messi op het Amerikaanse hoesje van FIFA 16. Een goede reden om de kwaliteiten van het covermodel onder de loep te nemen.

• Een jeugdzonde komt Julio Rey duur te staan. De Spaanse jeugdspeler kan op de dag van zijn presentatie bij Deportivo La Coruña alweer een streep door zijn contract zetten. Medewerkers van de club stuitten op een beledigende tweet van de voetballer aan het adres van Deportivo. Dat het bericht uit 2012 dateert, doet er volgens de nummer zestien van het voorbije seizoen niet toe.

• Het leven van de Manchester United-sterren lijkt met de dag beter te worden. In de Verenigde Staten vliegt de selectie van de Mancunians met het toestel van The Rolling Stones. Hopelijk neemt het elftal van Van Gaal ook een aantal moves over van Mick Jagger en co.

Kaká krijgt de leiding over het sterrenteam van de MLS in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De Braziliaanse vedette draagt de aanvoerdersband in de speciale ontmoeting met de Engelsen. Aan Amerikaanse zijde zijn onder andere Frank Lampard, David Villa en Steven Gerrard te bewonderen.

• Los Angeles Galaxy-ster Steven Gerrard liep op zijn nieuwe werkterrein al snel een oude bekende tegen het lijf. Stevie G en Luis Suarez speelden tussen 2011 en 2014 samen bij Liverpool.

• Het Aziatische deel van de Liverpool-aanhang volgt de verrichtingen van hun spelers op de voet. Het levert een succesvolle imitatie op.

• Wie wil slagen bij Willem II, moet integreren in de Brabantse stad. De selectiespelers oefenen op het Tilburgse dialect. De trainingen dragen ongetwijfeld bij aan de interne communicatie in de selectie van trainer Jurgen Streppel.

• Tsja… Een borgsom van tien miljoen dollar. Wat doet een rasechte FIFA-bobo dan; inderdaad wat dingetjes verkopen die niet in het dagelijkse leven nodig zijn. De voormalige vicevoorzitter Jeffrey Webb verkocht onder meer een Ferrari, een Range Rover, een Mercedes, vijf Rolexxen en zelfs zijn diamanten trouwring. Ook niet onbelangrijk: de ex-bobo die voorlopig vanwege zijn opgelegde huisarrest verblijft in New York legde ook nog eens 400.000 dollar contant op tafel. Webb, die zich als enige van de zeven opgepakte FIFA-officials niet tegen zijn uitlevering verzette, werd door de FBI beschuldigd van omkoping en corruptie. Van die aanklacht is de op de Kaaimaneilanden geboren Webb nog niet af, maar zijn borgsom kreeg hij bij elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.