Goede resultaten zijn voor Valencia nog de enige houvast

Reacties

De 32ste speelronde in de Primera División gaat vrijdagavond 20.45 uur van start. VI-redacteur Oscar van der Horst blikt vooruit.

Goede resultaten zijn voor Valencia nog de enige houvast

Valencia is op dit moment de ploeg met de langste ongeslagen reeks in de Primera División. Al tien wedstrijden op rij werd er niet meer verloren, dus in blakende vorm reist het elftal van Nuno Espírito Santo zaterdagmiddag (16.00 uur) naar Camp Nou voor het treffen met Barcelona. En Valencia heeft niet alleen daarom een goed gevoel bij die wedstrijd. In datzelfde stadion maakte Paco Alcácer vorig jaar namelijk de winnende (2-3) treffer toen Barcelona na 25 opeenvolgende thuiszeges in de competitie ongenaakbaar leek.

Mistap
De Catalanen kunnen zich na het gelijkspel in Sevilla vorige week (2-2) absoluut geen nieuwe misstap veroorloven in de kampioensstrijd, die vorig jaar al werd verloren van Atlético Madrid. Het duel met de regerend kampioen kan op de voorlaatste speeldag het sleutelduel worden tijdens deze jaargang, als Real en Barça intussen niet meer struikelen over de kleintjes. En als het elftal van Luis Enrique, in de midweek nog veel te sterk voor Paris Saint-Germain in de Champions League (1-3), de regie graag in handen wil houden, moet er wel worden gewonnen.

Valencia is intussen met Atlético in gevecht om de derde plaats, die recht geeft op directe plaatsing voor de Champions League. Valencia staat nu zelf vierde, een plek die goed is voor de voorrondes van het miljoenenbal. Het heeft een puntje minder dan Atlético, maar Sevilla loert met drie punten minder ook nog op een topvier-klassering. Voor Valencia is het van zeer groot belang om die te behalen, omdat de financieel geplaagde club anders een paar sterkhouders, zoals de Argentijnse verdediger Nicolás Otamendi, niet binnen boord vreest te kunnen houden.

Negredo
Ook de toekomst van Álvaro Negredo in Valencia zal daar vanaf hangen. De spits wordt dit seizoen gehuurd van Manchester City, met een optie tot koop. Maar met slechts dertien basisplaatsen en vier competitiegoals is de terugkeer van de gewezen scherpschutter nog niet bepaald een succes. Dat knaagt aan de spits, die graag in Spanje wil blijven. Wegens alle onzekerheid over zijn toekomst juichte hij ook niet toen hij vorige week als invaller tegen Levante de eindstand op het bord zette (3-0, foto boven).

Dani Parejo is dit siezoen clubtopscorer van Valencia met negen goals.
Dani Parejo is dit siezoen clubtopscorer van Valencia met negen goals.

Het is vooral Alcácer, de eerder genoemde matchwinner van vorig jaar in Barcelona, die boven Negredo de voorkeur krijgt in de punt van de aanval. En op het middenveld is Dani Parejo dit seizoen de blikvanger, met negen doelpunten tevens de clubtopscorer. Valencia hoopt met goede resultaten alle problemen die op de achtergrond spelen te verbloemen. De club had allang in het fonkelnieuwe Nou Mestalla moeten spelen, maar het is inmiddels de vraag of die tempel voor de honderdste verjaardag van de club in 2019 kan worden opgeleverd.

Real Madrid hoopt vurig op een misstap van Barcelona, want dat kan het zelf later op de zaterdagavond de koppositie in de Primera División overnemen. Bij een gelijke stand in punten telt immers het onderlinge resultaat, dat in het voordeel is van de Madrilenen. De Koninklijke speelt thuis tegen het Málaga van Nordin Amrabat en staat met nog zeven wedstrijden te gaan twee punten achter op zijn rivaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.