Go Ahead ontsnapt bij HSC'21 door dubbele misser Veensma

Go Ahead Eagles is in het toernooi om de KNVB-beker goed weggekomen. Op bezoek bij Topklasser HSC'21 won de ploeg van Dennis Demmers, zij het pas na strafschoppen.

De Eredivisie-degradant uit Deventer had in Haaksbergen heel veel moeite. De nummer elf van de Topklasse Zondag groef zich niet in en hield het tot de rust op 0-0, waarna het breekpunt leek te volgen: Go Ahead-aanvaller Randy Wolters kreeg zijn tweede gele kaart. De ploeg uit Haaksbergen maakte na rust gebruik van die numerieke meerderheid.

Kort na de pauze schoot Bas ter Hogt namens de gastheren knap raak, waarna Freek Grondman met een kopbal de gelijkmaker van Chris David ongedaan maakte. Go Ahead kwam met een man minder echter nóg een keer langszij. Teije ten Den kopte de bal door, Kenny Teijsse (foto) promoveerde dat voorwerk tot doelpunt. Na die gelijkmaker moest ook de thuisploeg met tien verder, omdat Cenk Uguz van het veld werd gestuurd.

Met tien tegen tien gingen de bezoekers in de verlenging driftig op zoek naar de winnende treffer, al was de grootste kans nog voor Ter Hogt. Gescoord werd er niet meer, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. In die penaltyserie hielden beide ploegen lang gelijke tred, zelfs de keepers moesten er beiden eentje nemen. Omdat Kelvin Veensma na zijn eerste ook zijn tweede strafschop miste, schaarde Go Ahead zich bij de laatste 32 van het bekertoernooi.