Gerrard dompelt Fulham in rouw, blessure Stekelenburg

Fulham heeft in de strijd om degradatie dure punten verloren in eigen huis tegen Liverpool. Swansea City en Stoke City kwamen niet verder dan een gelijkspel.

Fulham - Liverpool 2-3
Liverpool heeft aan het bezoek bij Fulham ternauwernood drie punten overgehouden. De Londernaren leken na het gelijkspel tegen Manchester United (2-2) de weg omhoog ingezet te hebben, maar kwamen in dit duel in de slotfase bedrogen uit.

Lange tijd leek Fulham af te stevenen op de zevende competitiezege van dit seizoen, maar door een fraaie treffer van Phillipe Coutinho en de benutte strafschop van Steven Gerrard (foto) bleef Fulham met lege handen achter. De ploeg van manager René Meulensteen bezet daardoor nog steeds de laatste plaats in de Premier League.

En dat terwijl Fulham een flitsende start kende. Een ongelukkig moment van Kolo Touré zette Fulham al na acht minuten op voorsprong. De Ivoriaan wilde de voorzet van Kieran Richardson wegwerken, maar schoot de bal pardoes achter doelman Simon Mignolet. Nadat Daniel Sturridge de gelijkmaker aantekende vlak voor rust zette Richardson Fulham na ruim een uur weer op voorsprong: 2-1.

Maarten Stekelenburg moet gehavend het veld verlaten.

De treffer van voormalige speler van Manchester United bleek niet voldoende voor de zege. Coutinho trok in de 72ste minuut de stand gelijk met een bekeken schuiver, terwijl Gerrard in de 91ste minuut de winnende aantekende vanaf elf meter. John Heitinga maakte opnieuw de wedstrijd vol. Dat gold niet voor Maarten Stekelenburg. De doelman kwam ongelukkig in botsing met oud-ploeggenoot Luis Suarez en moest een kwartier voor tijd het veld verlaten met een oogblessure. Op dat moment stond het nog 2-2.

Stoke City - Swansea City 1-1
Swansea City moet na het gelijkspel op bezoek bij Stoke City langzaamaan rekening houden met de onderste regionen. De club uit Wales bezet weliswaar plaats tien, maar de voorsprong op nummer achttien Sunderland is slechts vier punten. En dus is er werk aan de winkel voor de kersverse manager Garry Monk.

Chico viert zijn treffer met de meegereisde Swansea-fans

Vorige week luisterde hij zijn debuut op met een overtuigende zege in de beladen derby met Cardiff City (3-0), maar hij staat na de remise in Stoke-on-Trent voor een cruciale fase. In het Britannia Stadium bepaalde de Spanjaard Chico vroeg in de tweede helft de eindstand. In de eerste helft was Peter Crouch verantwoordelijk voor de openingstreffer. De ervaren spits reageerde alert op de rebound.

Monk, de opvolger van de onlangs ontslagen manager Michael Laudrup, ruimde een basisplaats in voor doelman Michel Vorm. De Nederlanders Jonathan de Guzman en Marvin Emnes kwamen in de tweede helft in het veld. Namens Stoke maakte Erik Pieters de wedstrijd vol.