Meulensteen pijnigt Van Persie in extra tijd

Het Fulham van René Meulensteen leverde zondag een knappe prestatie door 2-2 te spelen bij Manchester United. De landskampioen boog in de slotfase een achterstand om in een voorsprong, maar in de extra tijd greep de hekkensluiter alsnog een punt.

John Heitinga debuteerde bij Fulham, dat na vier nederlagen op rij naar de laatste plaats was gezakt. Voor Manchester United, dat slechts drie punten had behaald uit zijn laatste drie competitieduels, leek de formatie van trainer René Meulensteen (die jarenlang als assistent-trainer op Old Trafford werkte) dan ook de ideale tegenstander om uit het sportieve dal te klimmen.

United domineerde de openingsfase, maar doelman Maarten Stekelenburg hield de bezoekers op de been met uitstekende reddingen, terwijl Robin van Persie enkele mogelijkheden onbenut liet. In de negentiende minuut kwam Fulham vanuit het niets op voorsprong. Lewis Holtby schatte een slimme loopactie van Steve Sidwell op waarde met een mooie dieptepass, waarna laatstgenoemde afrondde. Ondanks het overwicht van United had Fulham met een 0-2 voorsprong moeten gaan rusten, want Kieran Richardson kreeg na een snelle counter een gigantische mogelijkheid, maar hij schoot vanaf enkele meters gehaast over.

Ban gebroken
In de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. United drong Fulham ver terug, maar de formatie uit Londen bleef op de been dankzij een sublieme redding van Stekelenburg en het feit dat United er maar niet in slaagde een goede eindpass te geven. In de 79ste minuut brak de thuisploeg eindelijk de ban via Van Persie, die van dichtbij raakschoot. Twee minuten later kwamen The Red Devils met fortuin op voorsprong, want Michael Carrick trof doel met een van richting veranderd schot. Die tegenslag leek Fulham niet meer te boven te komen, maar in de allerlaatste minuut van de extra tijd kopte invaller Darren Bent uit de rebound de 2-2 binnen.

Door het gelijkspel ziet United het gat met de topvier weer groeien. De achterstand op het als vierde geklasseerde Liverpool bedraagt al negen punten. Fulham komt ondanks de 2-2 niet van de laatste plaats af, maar het gat met de veilige zeventiende plaats slinkt naar vier punten.