Fulham zadelt Meulensteen op met loodzwaar ultimatum

Reacties

René Meulensteen krijgt van clubeigenaar Shahid Khan twee duels de tijd om het dolende Fulham op de rails te krijgen. Het lijkt slechts uitstel van executie voor de Nederlandse trainer, want Manchester United (uit) en Liverpool (thuis) zijn de komende tegenstanders van The Whites.

Fulham zadelt Meulensteen op met loodzwaar ultimatum

Hoewel de resultaten van Fulham erbarmelijk zijn, vindt Khan het nog te vroeg om na het ontslag van Martin Jol van begin december weer van trainer te wisselen. Hij vindt dat Meulensteen de kans verdient om met de vorige week aangetrokken spelers (onder wie John Heitinga en recordaankoop Kostas Mitroglou) te werken, zo meldt The Times.

Wel wil Khan tegen United en Liverpool verbetering zien in het spel van Fulham, dat deze week in eigen huis door derdedivisionist Sheffield United werd vernederd in het FA Cup-toernooi (0-1 en voor de competitie hard onderuit ging tegen Southampton (0-3). Indien er de komende duels geen progressie wordt geboekt, wordt Meulensteen waarschijnlijk geslachtofferd.  

Koerswijziging
Met technisch directeur Alan Curbishley heeft Fulham de eventuele opvolger van Meulensteen al in huis, al twijfelt Khan aan het doorschuiven van de ex-manager van Charlton Athletic en West Ham United. Curbishley werd namelijk op aanbeveling van Meulensteen aangetrokken, terwijl Meulensteen op zijn beurt op voorspraak van voorganger Jol naar Craven Cottage werd gehaald. In het geval Meulensteen wordt ontslagen, is Fulham gebaat bij een volledige koerswijziging, vindt Khan.

Doemscenario
Degradatie is een doemscenario voor Khan, die Fulham afgelopen zomer voor 240 miljoen euro overnam van Mohamed Al-Fayed. Khan investeerde daarom in de laatste week van januari fors op de transfermarkt, met Mitroglou (Olympiakos Piraeus, vijftien miljoen euro) als meest prominente aanwinst.

De Londense traditieclub staat na 24 speelronden laatste in de Premier League met negentien punten. Het gat met de veilige zeventiende plaats bedraagt vier punten. Na de confrontaties met United en Liverpool gaat Fulham op bezoek bij West Bromwich Albion, terwijl vervolgens de West-Londense derby tegen Chelsea (thuis) op het programma staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.