Fulham breekt transferrecord voor Mitroglou

Reacties

Fulham heeft de strijd om Konstantinos Mitroglou dan toch in zijn voordeel weten te beslechten. Voor vijftien miljoen euro maakt de spits de overstap vanaf Olympiakos Piraeus.

Fulham breekt transferrecord voor Mitroglou

De deal leek donderdag al in kannen in kruiken, maar op het laatste moment mengde West Ham United zich ineens in de concurrentiestrijd. Mitroglou (25) koos echter voor het Fulham van manager René Meulensteen en ondertekende een verbintenis tot medio 2018.

Daarmee mag Mitroglou zich de duurste aankoop aller tijden noemen van The Cottagers. Die eretitel neemt hij over van Bryan Ruiz, die in 2011 voor twaalf miljoen euro werd overgenomen van FC Twente en eerder deze maand werd verhuurd aan PSV.

Mitroglou beleefde het afgelopen half jaar zijn grote doorbraak in clubverband en op internationaal niveau. Met zijn drie doelpunten in de play-offs tegen Roemenië had hij een groot aandeel in de Griekse plaatsing voor het WK. Daarnaast maakte hij in de eerste competitiehelft zeventien treffers voor Olympiakos.

Een overgang naar een Europese topclub leek daarom een kwestie van tijd, maar omdat interesse van de echte grootmachten uitbleef stemde Mitroglou in met een overstap naar Fulham. Hij kan zaterdag debuteren in het thuisduel met Southampton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.