Olympiakos vreest vertrek Duits geschoolde spits Mitroglou

Door zijn enorme doelpuntenproductie heeft Kostas Mitroglou de aandacht getrokken van diverse Europese topclubs. Zijn werkgever Olympiakos Pireaus vreest dan ook dat het niet lang meer kan beschikken over de 25-jarige aanvaller.

Olympiakos vreest vertrek Duits geschoolde spits Mitroglou

Mitroglou maakte in tien competitiewedstrijden al veertien doelpunten voor Olympiakos, terwijl hij Griekenland onlangs vrijwel eigenhandig aan een WK-ticket hielp met drie treffers in de play-offs tegen Roemenië (1-1 en 3-1).

De spits is klaar voor een stap hogerop en Olympiakos vreest hem in januari al kwijt te raken. 'We zijn al een tijdje op de hoogte van de belangstelling van grote clubs. Gezien zijn topvorm is dat niet meer dan logisch', aldus Olympiakos-trainer Michel. 'Tot op heden is er geen concreet bod bij ons binnengekomen, maar als hij zo goed blijft presteren, wordt het een lastig verhaal om hem hier te houden.'

Mitroglou's relatief late doorbraak valt te verklaren vanwege de omweg die hij aan het begin van zijn loopbaan aflegde. De spits werd geboren in Griekenland, maar groeide op in Duitsland waar hij in de jeugdacademies van MSV Duisburg en Borussia Mönchengladbach aan zijn torinstinct schaafde. Tot een doorbraak in Duitsland kwam het niet, waarna Mitroglou in 2007 het tweede elftal van Gladbach verruilde voor Olympiakos. Bij die club kent hij, na verhuurperiodes bij Panionios en Atromitos, dit jaar zijn grote doorbraak.

Bekijk hier al onze video's