Meulensteen loodst Heitinga binnen bij Fulham

Reacties

John Heitinga verruilt Everton voor Fulham, zo is zojuist bevestigd door de Londense club. Daarmee slaat manager René Meulensteen van The Cottagers zijn derde slag op de laatste dag van de transfermarkt. Eerder werden Lewis Holtby (Tottenham Hotspur, huur) en Konstantinos Mitroglou (Olympiakos Pireaus) al binnengehaald.

Meulensteen loodst Heitinga binnen bij Fulham

Heitinga vertrekt gratis naar Fulham, dat ook geen huursom hoeft te betalen. Het betekent dat hij niet meer terugkeert bij Everton, want daar loopt zijn contract na dit seizoen af. Bij Fulham volgt de dertigjarige Alphenaar de vrijdag vertrokken Aaron Hughes (Queens Park Rangers) en Philippe Senderos (Valencia) op.

'Fulham is de juiste club voor mij', reageert Heitinga op de website van zijn nieuwe club. 'Ik heb met Meulensteen gesproken en ik denk dat ik hier pas. Ik heb er altijd van genoten om op Craven Cottage te spelen. Ik vind het een heel bijzonder stadion. Het is niet heel groot, maar wel speciaal.'

Gevoel
'Het gevoel tussen mij en René was direct goed. Ik weet wat hij van mij verwacht, en hij weet wat ik van hem verwacht. Het belangrijkste is om Fulham in de Premier League te houden en hopelijk kunnen we zaterdag tegen Southampton een goede stap zetten', besluit de mandekker.

Bij Fulham hoopt Heitinga zijn kansen op een plek in de WK-selectie nieuw leven in te blazen. Hij verdween dit seizoen volledig uit beeld bij bondscoach Louis van Gaal vanwege zijn bijzonder geringe inbreng bij Everton (21 speelminuten in de competitie). Heitinga speelde 79 interlands. Zijn laatste duel voor Oranje dateert van 11 juni, toen Nederland met 2-0 won in China.

Meulensteen kan de defensieve versterking goed gebruiken, want zijn verdediging is met vijftig tegentreffers de meest gepasseerde van de Premier League. Heitinga werd deze maand ook in verband gebracht met AS Roma, Galatasaray en West Ham United, maar om uiteenlopende redenen kwamen die transfers niet van de grond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.