Meulensteen roept hulp Sir Alex in bij hekkensluiter Fulham

Reacties

Ondanks het afzakken van Fulham naar de laatste plaats in de Premier League gelooft manager René Meulensteen dat eigenaar Shahid Khan nog vierkant achter hem staat. 'En nog belangrijker: ik heb het volste vertrouwen in de spelersgroep.' Inmiddels heeft Meulensteen wel contact gezocht met zijn voormalige baas Sir Alex Ferguson voor advies.

Meulensteen roept hulp Sir Alex in bij hekkensluiter Fulham

Na de 3-0 thuisnederlaag tegen Southampton is Fulham hekkensluiter in de Premier League. In de Engelse media gaan al geruchten dat Meulensteen, die het stokje overnam van Martin Jol, vervangen gaat worden. Fulham won slechts vier van de veertien wedstrijden onder Meulensteen. De laatste vier ontmoetingen gingen verloren.

Toch zei hij, desgevraagd, nog het vertrouwen te voelen van eigenaar Shahid Khan. 'Honderd procent', klonk Meulensteen zelfverzekerd in de Engelse media. 'Maar nog belangrijker: ik heb vertrouwen in de spelersgroep. Zij moeten het doen. Van die veertien wedstrijden die nog komen, moeten we de helft winnen. Ik weet namelijk niet of vijf of zes overwinningen en een paar gelijke spelen genoeg zijn', aldus de manager die zijn selectie versterkt zag worden met Kostas Mitroglou, Lewis Holtby en John Heitinga.

Ferguson
Om Fulham uit degradatiezorgen te helpen heeft Meulensteen de hulp ingeroepen van een oude bekende. Hij heeft Sir Alex Ferguson, met wie hij bij Manchester United samenwerkte, om advies gevraagd. 'Ik heb hem gebeld, zoals ik hem wel vaker bel.'

Hij voelt zich namelijk gesteund door Ferguson. 'Als we vroeger een teleurstelling te verwerken kregen, vond ik hem namelijk ontzettend sterk. Je kon nooit enige twijfel in zijn woorden of in zijn gedrag ontdekken. Dat bracht hij over op de spelersgroep. Datzelfde hoop ik te doen bij Fulham.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.