Man Utd heeft negentien punten minder dan vorig seizoen

Reacties

Manchester United leed zaterdag al voor de achtste keer dit seizoen een nederlaag in de Premier League en stond er ook nog nooit zó slecht voor na 24 wedstrijden. Vooral het verschil met vorig seizoen is erg groot.

Man Utd heeft negentien punten minder dan vorig seizoen

Afgelopen zomer nam Sir Alex Ferguson na ruim 27 jaar afscheid als manager van Man Utd en David Moyes volgde hem op, maar een gelukkig huwelijk is het vooralsnog niet. Met nog veertien wedstrijden voor de boeg bezet de club de zevende plaats met liefst vijftien punten achterstand op koploper Arsenal.

Na 24 duels heeft Man Utd slechts veertig punten en dat is het laagste aantal sinds de start van de Premier League in de zomer van 1992. Meteen in het eerste seizoen had de club 44 punten na 24 wedstrijden en dat was tot het aantreden van Moyes de slechtste start, maar desondanks werd Man Utd in 1992/93 wel kampioen.

In de voorbije jaargang deed Man Utd het onder Ferguson veel beter, want na 24 duels waren er al 59 punten bij elkaar gesprokkeld. Liefst negentien meer dan dit seizoen. Twee jaar eerder - in het seizoen 2011/12 - had Man Utd nog niet verloren in de eerste 24 wedstrijden tegen acht nederlagen onder Moyes nu.

Komende zondag heeft Moyes een uitgelezen kans op de weg naar boven weer in te slaan. Hekkensluiter Fulham komt dan op bezoek in Old Trafford.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.