Meulensteen: 'Alle hens aan dek tegen Suarez en Sturridge'

Reacties

Daags na het behaalde punt op bezoek bij Manchester United (2-2) wacht woensdag de volgende uitdaging voor René Meulensteen. De manager van Fulham treft Liverpool mét Luis Suarez, de topscorer van de Premier League.

Meulensteen: 'Alle hens aan dek tegen Suarez en Sturridge'

'Hoe we hem af moeten stoppen? Zowel Suarez als Daniel Sturridge maakt een indrukwekkend seizoen door', begint Meulensteen over het aanvalsduo van Liverpool. De Uruguyaan produceerde dit seizoen al 23 competitiedoelpunten, terwijl zijn kompaan Sturridge vijftien keer trefzeker was.

John Heitinga in het shirt van Fulham.
John Heitinga in het shirt van Fulham.

'Het wordt alle hens aan dek om te voorkomen dat zij tot scoren komen. Het veld compact houden, goed communiceren en geen steken laten vallen', stelt Meulensteen. 'Maar we kunnen bouwen op het optreden van mijn defensie tegen United.'

Op Old Trafford begon nieuwkomer John Heitinga in het hart van de defensie, terwijl Maarten Stekelenburg zijn ploeg met meerdere goede saves op de been hield. Voor de ranglijst mocht het niet baten. Ondanks het behaalde punt in Manchester zijn The Cottagers nog wel hekkensluiter in de Premier League.

De achterstand op nummer zeventien Sunderland bedraagt vier punten. De Londenaren staan voor een cruciale fase. Het programma liegt er niet om. In de komende vier wedstrijden treft Fulham de topclubs Liverpool en Chelsea, maar ook de directe concurrenten West Bromwich Albion en Cardiff City.

Overigens kan Meulensteen nog steeds niet beschikken over recordaankoop Kostas Mitroglou. De voor vijftien miljoen euro van Olympiakos Piraeus overgenomen spits kampt nog steeds met knieklachten. 'We werken er hard aan om hem zo snel mogelijk te laten debuteren in de Premier League, maar overhaasten niets. Dat zou alleen maar kwaad doen. Woensdag komt te vroeg, maar hij gaat wel iedere dag vooruit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.