George en Benson scoren, ook Lumu en Misidjan door in CL

Leroy George (FK Qarabag) en Fred Benson (Sheriff Tiraspol) hebben hun clubs mede naar de derde kwalificatieronde van de Champions League geholpen. Ook Jeroen Lumu en Virgil Misidjan (Ludogorets) plaatsten zich.

Benson, die in Nederland uitkwam voor Vitesse, RKC Waalwijk en vorig seizoen dus PEC Zwolle, speelde met zijn Moldavische werkgever tegen Sutjeska Niksiç uit Montenegro. De heenwedstrijd in Tiraspol werd al met 2-0 gewonnen, daar kwam in de return een eenvoudige 3-0 zege bij.

Benson speelde de gehele wedstrijd en zette zijn ploeg na amper vijf minuten op het goede spoor: 0-1. Met nog een treffer voor rust en eentje ná de pauze liep Sheriff uit naar een simpele overwinning, waarmee het zich plaatst voor de derde kwalificatieronde van de Champions League.

Ook Leroy George kende een prima avondje. De aanvaller van voorheen FC Utrecht en NEC zag hoe zijn FK Qarabag uit Azerbeidjan met 4-0 won van het Maltese FC Valletta: George nam de vierde treffer voor zijn rekening. Omdat de eerste wedstrijd al was geëindigd in een 1-0 overwinning voor George en kornuiten mag ook FK Qarabag verder op jacht naar een ticket voor het miljoenenbal.

Daarnaast wist het voormalige Willem II-duo Virgil Misidjan en Jeroen Lumu zich met Ludogorets uit Bulgarije zonder al te veel moeite voor die derde voorronde te kwalificeren. Het thuisduel met F91 Dudelange uit Luxemburg werd vorige week al met 4-0 gewonnen, waardoor de return (1-1) een formaliteit was. Beide aanvallers begonnen in de basisopstelling, maar alleen Lumu maakte de negentig minuten vol. Misidjan werd na iets meer dan een uur spelen naar de kant gehaald.